București, 25 Decembrie 2018

Mai sunt 4 ani până la Cupa Mondială Qatar 2022. Ce știm până acum?

Imagini-dec-2019/Al-Rayyan-Stadium

Găzduirea Cupei Mondiale din Qatar în anul 2022, un stat din zona Golfului, a fost luată ca urmare a unei decizii controversate a FIFA, încă din anul 2010. Cupa Mondială din Qatar 2022, se va desfășura pe timpul iernii, între 21 noiembrie la 18 decembrie. Ultima dată (18 Decembrie) a turneului final în care se va disputa finala, coincide cu ziua națională a Qatarului.  

Ținând cont de datele de disputare ale turneului final al World Cup 2022, toate federațiile de fotbal din Europa, cel puțin își vor adapta programele competiționale interne. Același lucru va face și UEFA, pentru competițiile Champions League și Europa League, iar o decizie în acest sens va fi luată în cursul anului 2021.

FIFA va fi pusă într-o oarecare încurcătură legată de desfășurarea turneului final din Qatar, care se va disputa într-o perioadă de 28 de zile, față de precedentul turneu final din Rusia, care a fost disputat de-a lungul a 32 zile. FIFA va trebui să decidă, la numărul de echipe participante la turneul final din Qatar. 

Pe timpul disputării turneului final din Qatar, temperatura medie va fi cuprinsă între 18-24 °C, si va fi "perfecta" atât pentru jucători cât și pentru spectatorii din tribune.

Privitor la consumul de alcool, pentru fanii echipelor participante, este ilegal consumul de alcool în public, în această țară. Totuși, alcoolul va fi disponibil în hoteluri, pe perioada Cupei Mondiale. Alcoolul va fi de vânzare și în alte zone stabilite de gazde, încă nestabilite, cum ar fi parcurile de fani. FIFA va lua o decizie și în privința consumului de alcool pe stadioane.

Pentru intrarea fanilor din alte țări, fără vize în Qatar, organizatorii au în vedere o schemă similară privind ID-ul fanilor, care a fost folosită cu succes în Rusia. Astfel se presupune că fanii din 80 de țări pot beneficia deja de intrarea fără vize, se menționează într-un articol publicat recent de BBC Sport.

Stadionul internațional Khalifa de 40.000 de locuri, situat la 8 mile de Doha, a fost modernizat și este singurul deschis. Acest satadion va găzdui anul viitor campionatul mondial de atletism. Celelalte șapte stadioane se află în diferite stadii de construcție, iar lucrările vor fi finalizate până în 2020.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

P

P

 

Faza-meci-CFR-Gaz-2-2-et-19-a

Citește și: CFR Cluj și Gaz Metan, au terminat la egalitate, scor 2-2, rezultat care îi mulțumește pe cei de la FCSB

Sâmbătă, într-un meci al etapei a 19-a, CFR Cluj a remizat acasă, cu Gaz Metan, scor 2-2, după ce a fost condusă pe tabela de marcaj,...

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X