Mai mulți fani ai Petrolului și-au scos certificate medicale și vor să dea în judecată Jandarmeria
căutare personalizată

 

CSS3 Button Rollover Css3Menu.com

Mai mulți fani ai Petrolului și-au scos certificate medicale și vor să dea în judecată Jandarmeria

Steaua-Petrolul-1-1Bucuresti, 02 decembrie 2013. Mai mulţi suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti au mers la spital, luni, în urma incidentelor cu jandarmii, şi susţin că au fost loviţi de forţele de ordine şi că vor da în judecată Jandarmeria, ei acuzând violenţe extreme şi folosirea gazelor lacrimogene inclusiv pe copii.

Mai mulţi suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti, implicaţi în incidentele violente de duminică seară cu jandarmii, au venit, luni, la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pentru a primi îngrijiri medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ieşirea din unitatea medicală, câţiva dintre suporteri erau bandajaţi la cap.

"Mi-au dat cu tonfa la tâmplă, dacă dădeau doi centimetri mai jos puteau să mă omoare. M-au pus jos şi m-au lovit cu picioarele, fără ca eu să le fac nimic, fără să-i provoc. Am pe spate urme de tonfă şi de picioare", a spus un tânăr.

Întrebat dacă intenţionează să dea în judecată Jandarmeria, el a spus că îşi va scoate certificat medico-legal şi va acţiona în instanţă Jandarmeria, întrucât consideră că este "inacceptabil ca jandarmii să acţioneze după legile lor".

Unul dintre liderii galeriei Petrolul Ploieşti, Bogdan Dinu, a spus că din informaţiile pe care le are peste 20 de suporteri au fost răniţi în incidentele cu jandarmii. Suporterii acuză violenţe extreme din partea jandarmilor, susţinând că forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, inclusiv pe copii.

"În autobuzul în care eram au spart geamul, au băgat furtunul cu gaze şi au început să dea gaze lacrimogene, deşi erau şi copii acolo. În acelaşi timp, au pus scuturile în uşile autobuzelor ca să nu putem coborî", a spus Bogdan Dinu.

El a precizat că numai în autobuzul în care s-a aflat el cel puţin 15 oameni au avut de suferit ca urmare a intervenţiei jandarmilor.

Bogdan Dinu a adăugat că suporterii se vor întâlni cu un avocat pentru a pune la punct detaliile acţiunilor pe care le vor întreprinde împotriva Jandarmeriei.

Suporterii au spus că nu-i pot recunoaşte pe jandarmii care i-au agresat, astfel că plângeriloe vor fi făcute la adresa Jandarmeriei.

Întrebaţi dacă şi-au scos certificate medico-legale, suporterii au spus că vor face demersuri în acest sens marţi, întrucât luni programul la Serviciul de Medicină Legală s-a terminat la ora 12.00, iar ei au fost la spital.

Ei au precizat că au fost agresaţi de jandarmii din Bucureşti, nu de cei din Prahova.

Fanii echipei Petrolul Ploieşti au fost întorşi din drum, duminică seară, înaintea meciului cu Steaua, din etapa a XVI-a a Ligii I, din cauza violenţelor provocate, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

"În timpul deplasării spre Bucureşti, fanii ploieşteni au oprit coloana în dreptul localităţii Domneşti, s-au dat jos din maşini, au devenit foarte violenţi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, au început să arunce cu sticle şi pietre în forţele de ordine care însoţeau coloana şi au spart geamurile de la autobuze şi microbuze. Fanii erau în zece autobuze, mai multe microbuze şi maşini personale. Pentru a nu periclita siguranţa celorlalţi spectatori prezenţi la meci s-a luat decizia întoarcerii coloanei spre Ploieşti", a spus Enache.

Aproximativ 150 de suporteri dintre cei peste 1.300 care au revenit duminică seară la Ploieşti, după ce au fost întorşi din drum, au făcut scandal în centrul oraşului şi au aruncat cu pietre, rănind doi jandarmi din Prahova.

Incidentele violente de la Ploieşti s-au produs cu puţin înainte de miezul nopţii şi au durat aproximativ trei sferturi de oră.

În urma incidentelor, trei suporteri au fost duşi la audieri la sediul Poliţiei, fiind suspectaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, maiorul Leonard Dragomirescu, a declarat că Jandarmeria face cercetări pentru identificarea celorlalţi participanţi la violenţe, pe baza înregistrărilor video făcute la faţa locului.

Luni, primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a afirmat în urma violenţelor dintre fanii echipei ploieştene şi jandarmi a avut discuţii cu şeful Poliţiei Municipale, cu cel al Poliţiei Rutiere Prahova, dar şi cu comandantul Poliţiei Locale şi că are informaţii potrivit cărora suporterii ploieşteni au fost provocaţi de forţele de ordine.

"Sper ca ministrul de Interne să se implice pentru aflarea adevărului în această chestiune, pentru că din informaţiile pe care le am se pare că suporterii FC Petrolul au fost provocaţi de către jandarmii din Bucureşti. Mai mult, odată ajunşi în Ploieşti, suporterii ploieşteni au fost provocaţi tot de către jandarmii din Bucureşti, motiv pentru care sunt profund nemulţumit de modul de acţiune al Jandarmeriei Române", a declarat Bădescu.

Acesta a adăugat că îi este greu să creadă "că o mie de oameni pot reacţiona toţi la fel, în condiţiile în care nu sunt provocaţi".

Potrivit unor suporteri, unul dintre principalele motive de nemulţumire a fost faptul că jandarmii bucureşteni care au întors din drum autobuzele fanilor Petrolul Ploieşti care mergeau la meciul cu Steaua i-au condus pe suporteri nu doar până la intrarea în judeţul Prahova, ci până în Ploieşti.

Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu formaţia Petrolul Ploieşti, într-un meci din etapa a XVI-a a Ligii I. Gazdele au deschis scorul prin Prepeliţă, în minutul 45+3, oaspeţii reuşind egalarea prin Benga, în minutul 78.

www.mediafax.ro

 

comments powered by Disqus
Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/institutii . Vă mulțumim.

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2012 - Fotbal-flash