Fotbal flash-Welcome to my website

 

Luis Figo candidează pentru funcția de Președinte al FIFA

Luis-Figo-2015București, 28 Ianuarie 2015. Portughezul Luis Figo, susținut și propus de Federația Portugheză de Fotbal, a devenit cel mai recent candidat șoc pentru președintia FIFA.

Fostul jucător al Sporting Lisabona, Barcelona, Real Madrid și Inter Milano, în vârstă de 42 ani, se alătură celorlalți candidați în cursa pentru a înlocui pe Sepp Blatter ca sef al organismul de conducere a fotbalului mondial.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este joi. În cursă, alături de Figo, mai sunt înscriși: Fostul internațional portughez, David Ginola, Jérôme Champagne, fostul șef al FIFA, Michael van Praag, președintele Federației olandeze, Prințul iordanian Ali Bin al Hussein, vice-presedinte al confederației de fotbal asiatice și Joseph Blatter, actualul președinte FIFA.

Blatter a fost șef al Fifa din 1998 și intenționează să candideze pentru un al cincilea mandat.

"Fotbalul mi-a dat atât de mult în timpul vieții mele și vreau să dau ceva înapoi la acest joc", a spus Figo.

"Mă uit la reputația de acum a FIFA și nu-mi place. Fotbalul merită mai multe. În ultimele săptămâni, luni și chiar ani, am văzut imaginea FIFA cum se deteriorează. Am vorbit cu mulți oameni de fotbal - de la jucători, manageri și președinți de asociații - atât de mulți dintre acei oameni mi-au spus că ceva trebuie făcut."

Managerul lui Chelsea și compatriot, Jose Mourinho, a declarat: "Candidatura Luis Figo este un pas mare înainte pentru fotbal Cariera sa de-a lungul multor ani, acordă un viitor mai bun pentru FIFA cred în caracterul și determinarea sa, precum și pasiunea pentru joc, va fi un președinte axat pe fotbal și îmbunătățirea generală, acționând în strânsă legătură cu toate federațiile", conform BBC.

Figo a jucat 127 meciuri pentru naționala Portugaliei și a câștigat Liga Campionilor cu Real Madrid, în 2002. El a câștigat, de asemenea, Balonul de Aur în 2000 și a fost Jucătorul Anului FIFA din 2001.

Dintre toți candidații, este cert că Blatter îndeplinește sprijinul minim de cinci federații, la fel se poate întâmpla cu Van Praag.

Alexandru Neata; img: RECORD PT

 

 

 
 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.