Luis Aragonés moare la 75 de ani
căutare personalizată

 

CSS3 Button Rollover Css3Menu.com

Luis Aragonés moare la 75 de ani

Luis-AragonesBucurești, 01 februarie 2014. Antrenor de fotbal Luis Aragones, exselecționerul echipei naționale a Spaniei, a murit în această dimineață, la Madrid, la vârsta de 75 de ani, potrivit unor surse din clinica Cemtro în Madrid, unde a fost internat ieri. Cauza morții a fost leucemie care s-a agravat în ultimele două luni.

"În această dimineață a decedat Luis Aragonés. Toți fanii din familia Atletico sunt în doliu, iar noi trimitem o mare imbrățișare pentru familia lui", a fost menționat în declarația oficială a clubului Atletico Madrid pe rețelele sociale.

Născut la Hortaleza în 28 iulie 1938, Luis Aragones a evoluat ca atacant, din 1957 până în 1974, la Real Madrid, Getafe, Betis Sevilla sau Atletico Madrid. El a câştigat campionatul Spaniei cu Atletico în 1966, 1970 şi 1973, dar şi Cupa Spaniei în 1965 şi 1972. El a fost golgheterul Spaniei în sezonul 1968-1969.

Cariera de Luis Aragones, cunoscut sub numele de "Sage de Hortaleza" a fost marcată de diferite etape la clubul Atletico Madrid, un club cu care a castigat un campionat, trei Copa del Rey, Supercopa Spaniei și Cupa Intercontinentală. Aragonés a fost antrenorul care a condus echipa Spaniei, Campioană a Europei, după finala Euro 2008 din Austria și Elveția, Spania cu antrenorul Luis Aragones la timonă, a reușit să învingă Germania cu 1-0.

"Sage de Hortaleza", cum era cunoscut în lumea fotbalului, a îmbrăcat tricoul Spaniei în 11 jocuri și ca antrenor a condus Atletico Madrid în trei sezoane, Betis, Barcelona, Espanyol, Sevilla, Valencia, Oviedo, Mallorca și Fenerbahçe din Turcia sunt echipele la care a activat ca antrenor, conform cotidianului spaniol Marca.

Alexandru Neata

 

comments powered by Disqus
Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/institutii . Vă mulțumim.

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2012 - Fotbal-flash