căutare personalizată

  

 

 

 

 

 

 Champions League, 2010-2011/Sahtior

Lucescu: Mi-ar plăcea să jucăm cu Inter sau Roma

Mircea_LucescuAntrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, vineri, la sosirea în ţară, că i-ar plăcea ca echipa sa să întâlnească Internazionale Milano sau AS Roma în optimile de finală ale Ligii Campionilor, chiar dacă acolo evoluează jucători români. "Eu aş vrea să picăm cu Roma. Sunt trei echipe italieneşti pe locurile doi. Deci sunt 40 la sută şanse să jucăm cu o echipă din Italia. Mi-ar plăcea şi Inter, şi Roma, chiar dacă sunt români acolo. Este o competiţie oficială importantă. Dar vom vedea ce va fi la tragerea la sorţi, atunci aflăm cine cu cine va încrucişa armele", a spus Lucescu pe Aeroportul Băneasa - Aurel Vlaicu. Tehnicianul consideră că este important faptul că patru jucători români, Raţ, Chivu, Lobonţ, Deac, au ajuns cu echipele lor de club în optimile Ligii Campionilor. "Pentru fotbalul românesc este foarte important ca aceşti jucători să reuşească în competiţiile internaţionale. Va exista astfel o permanentă dorinţă de depăşire a performanţelor acestor jucători, pentru că vor veni tineri din urmă care sigur vor dori să facă şi ei acelaşi lucru", a explicat antrenorul formaţiei ucrainene.

Chiar dacă a calificat Şahtior Doneţk în premieră în primăvara Ligii Campionilor, Mircea Lucescu susţine că nu a făcut nimic special. "Există multă mulţumire pentru că pentru prima oară în istoria lor s-au calificat în primăvara Ligii Campionilor. Nu am făcut nimic special. E un pas înainte faţă de ce s-a reuşit în 2009, pentru că este totuşi o altă competiţie. Trebuia să facem acest pas, am reuşit jucând foarte bine şi obţinând nişte rezultate absolut meritorii", a adăugat el.

Lucescu a menţionat că fundaşul Răzvan Raţ a intrat în istoria clubului Şahtior Doneţk prin golul înscris în partida cu Sporting Braga. "Raţ a jucat bine, a marcat un gol şi a dat o pasă de gol. Şi el şi Srna (n.r. - Darijo Srna) în zonele laterale au calităţi pentru a decide rezultatul unui joc. De aceea am insistat la pauză destul de tare în ceea ce priveşte participarea lui la faza ofensivă. A făcut-o foarte bine, a marcat, a intrat în istoria Doneţkului cu golul cu numărul 100 în Liga Campionilor", a precizat Mircea Lucescu.

Sursa: mediafax


mail to: fotbalfl@gmail.com 


trafic site

Copyright 2008-2009 - Fotbal-flash