București, 02 Iunie 2019

Liverpool câștigă al 6-lea trofeu Champions League, după victoria din finala cu Tottenham, scor 2-0

../Imagini-004-2019/Liverpool-castiga-Champions-League

După ce, anul trecut Liverpool pierdea finala Champions League, cu Real Madrid, scor 3-1, de data aceasta a reușit să cucerească cel de-al 6-lea trofeu Champions League, după finala câștigată cu scorul de 2-0, împotriva echipei londoneze, Tottenham Hotspur. Și în finala pierdută de anul trecut și în finala câștigată sâmbătă la Madrid, pe Estadio Metropolitano, Liverpool a fost condusă de pe bancă de același antrenor, Jürgen Klopp.

Mohamed Salah, a deschis scorul în minutul 2, dintr-un penalty, acordat în urma unui henț în careu al lui Moussa Sissoko. Divock Okoth Origi a marcat pentru 2-0, cu trei minute înaintea finalului de meci.

Antrenorul lui Tottenham, Mauricio Pochettino a ales să-l folosească pe principalul atacant al Angliei, Harry Kane, în ciuda faptului că nu a jucat din aprilie din cauza unui accident la gleznă.

După festivitățile incredibile de după meci, de la Estadio Metropolitano, managerul echipei Liverpool, Jürgen Klopp a declarat la conferința de presă, următoarele: „În seara aceasta a fost o mare provocare pentru ambele echipe pentru pregătirea meciului, având la dispoziție pauza de trei săptămâni, pentru că nu ai niciodată o perioadă de trei săptămâni și fără nici un joc. Așadar, a trebuit ca ritmul să fie menținut. Apoi, evident, au fost circumstanțe diferite pentru două echipe engleze, era destul de cald la Madrid. În seara asta băieții au rezistat și au făcut tot ce era nevoie pentru a bloca mingile decisive. De data aceasta, nu vreau să explic de ce am câștigat, vreau doar să mă bucur că am câștigat. Restul nu este important, vom avea o noapte senzațională.”

„Mi-a plăcut imaginile cu băieții, mi-a plăcut când am văzut câteva fețe în tribune. Asta mi-a dat tot ce aveam nevoie. Mâine, mergem la Liverpool și vom sărbători cu adevărat, aștept cu nerăbdare acest lucru. Seara aceasta este cu adevărat emoțională, este sentimentul meu principal, sunt copleșitoare, toate chestiile astea. Mă simt foarte bine, dar sunt mult mai liniștit decât credeam. Acum am câștigat ceva și vom continua, este doar începutul acestui grup. Avem un grup de vârstă minunat, pentru toți, sunt cele mai bune momente din carieră. Eu sunt foarte fericit. Am o mulțime de medalii de argint și acum am una de aur, așa că va fi lângă medaliile de argint din casa mea și asta e misto”, a spus în încheiere Jürgen Klopp.   

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-004-2019/Astra-Sepsi-3-2

 

Citește și: Astra Giurgiu câștigă ultima partidă din play-off, cu Sepsi OSK, scor 3-2

Luni, la Giurgiu, în ultima partidă din play-off, Astra a învins Sepsi cu scorul de 3-2. Pentru Astra Giurgiu, au marcat Filip Mrzljak, 13; Silviu Balaure...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X