Manchester City este de acord să il vândă pe Mario Balotelli la AC Milan
 
căutare personalizată

 

CSS3 Button Rollover Css3Menu.com

 

 

Liga Profesionistă de Fotbal își face televiziune proprie

lpf_01Bucuresti, 22 martie 2013. Conform Mediafax, Liga Profesionistă de Fotbal a demarat oficial procedurile pentru a lansa propriile televiziuni - LPF TV şi LIGA 1 TV -, care ar urma să emită de la începutul anului 2014, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) înregistrarea mărcilor LPF TV şi LIGA 1 TV, făcând astfel primul pas oficial pentru lansarea propriilor televiziuni.

Cererea de înregistrare a mărcilor LPF TV şi LIGA 1 TV a fost depusă la OSIM în data de 14 martie 2013. Pentru ambele mărci, Liga a solicitat înregistrarea în clasele "Educaţie; instruire; divertisment; activităţi sportive şi culturale", "Telecomunicaţii" şi "Publicitate; conducerea şi administrarea afacerilor; lucrări de birou".

Contactat de MEDIAFAX, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a confirmat intenţia de lansare a televiziunilor LPF şi LIGA 1 TV. "Eu fac propunerile, dar hotărăşte Adunarea Generală, care cred că va fi în iunie-iulie", a spus Dragomir.

El a mai spus că Adunarea Generală va decide dacă va exista o singură televiziune, pentru care se va alege una din cele două denumiri LPF TV şi Liga 1 TV, sau dacă vor exista două televiziuni cu aceste denumiri.

Totodată, Dumitru Dragomir a precizat că la proiectul lansării propriilor televiziuni lucrează de la începutul acestui an două echipe, una din ţară şi una din străinătate, urmând să fie depuse solicitări în acest sens la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), instituţia care emite licenţele audiovizuale pentru ca un post TV să poată emite.

Urmează să depunem şi la CNA. Facem actele deocamdată. Suntem în faza incipientă a discuţiei, căutăm soluţii şi umblăm prin lume să vedem cum are Franţa, cum are Italia, cum are Germania, cum are Austria, cum au ţările din jurul nostru, a explicat Dragomir.

 Întrebat dacă Liga Profesionistă de Fotbal are ca partener un operator de cablu pentru lansarea televiziunilor, Dumitru Dragomir a spus că Liga va discuta cu cabliştii. "Să vedem dacă sunt interesaţi proprietarii de cablu. Dacă sunt interesaţi, atunci intrăm într-un parteneriat cu ei", a mai spus preşedintele LPF.

Pe de altă parte, Dumitru Dragomir a spus că televiziunile Ligii Profesioniste de Fotbal nu vor transmite numai meciuri de fotbal.

"Eu eu am planul meu să rezolv cu Federaţia să luăm şi Cupa României, să luăm şi Divizia B, să luăm tot, să facem un contract şi cu Federaţia Română de Handbal. Suntem în discuţii avansate pentru sporturile de echipă. Vom avea şi fotbal şi filme artistice şi show-uri pe teme sportive. Plus lupte K1, toate felurile de lupte", a spus Dumitru Dragomir.

El a precizat că, dacă Adunarea Generală a LPF îi va accepta propunerile, televiziunile LPF vor emite de la începutul anului 2014.

De asemenea, Dumitru Dragomir a spus că televiziunile pot să fie lansate înaintea organizării unei noi licitaţii pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I. Dragomir a precizat că Adunarea Generală va decide când va fi organizată licitaţia pentru meciurile din Liga I începând cu sezonul competiţional 2014/2015.

Ținând cont de aceste considerente, rămâne de văzut dacă încasările cluburilor din drepturile de televiziune vor fi mai mari sau mai mici față de situația actuală. Președintele LPF, Dumitru Dragomir, îl dojenea pe Ovidiu Ionițoaia acum câțiva ani când deschidea postul de televiziune GSP, pe motiv că, nu va avea subiecte să umple spațiul de programe.

Vom vedea ce se va întâmpla și sperăm că din înființarea televiziunii proprii a LPF, vor avea de cîștigat atât fanii fotbalului care sunt nevoiți să vadă unele meciuri pe internet, pentru că nu se pot abona la toate societățile de cablu, pentru a viziona  meciuri, cât și financiar cluburile întrucât resurse financiare vor exista mult mai multe. Pentru aceasta va trebui să existe multă transparență la LPF.

Alexandru Neata


trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2012 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.