București, 17 Octombrie 2016

Liga 1- FC Steaua pierde acasă cu Gaz Metan, scor 0-1

Într-un meci din etapa a 12-a, disputat duminică pe Arena Națională, Steaua reușește să piardă cele trei puncte, în fața echipei Gaz Metan. Singurul gol a fost marcat de Alexandru Munteanu, în minutul 26, în urma unei faze fixe și a unei devieri în propria poartă a lui Mitrea, cu toată intervenția lui Stăncioiu.

FC Steaua pierde pe teren propriu 10 puncte în 7 meciuri disputate, în timp ce în deplasări, randamentul este maxim.

La jumătatea primei reprize, vine și cea mai mare ocazie de gol a elevilor lui Reghecampf. Boldrin a executat o lovitură liberă de la 25 metri și numai intervenția spectaculoasă a lui Pleșca, a făcut ca scorul să nu se deschidă.

În prima parte a reprizei secunde, FC Steaua a beneficiat de un penalty, obținut de Adi Popa, la faultul lui Crețu. Boldrin a executat lovitura de pedeapsă și mingea a lovit stâlpul porții.

De la jumătatea reprizei secunde, Gaz Metan evoluează în 10 oameni, prin eliminarea lui Crețu, pentru cumul de cartonașe galbene. Din acel moment, Gaz Metan s-a apărat cu toată echipa, nemaicontând pe atac.

Cristi Pustai, antrenorul echipei Gaz Metan, a declarat după această victorie, la postul TV Digi Sport, următoarele: "Dacă vrem să rămânem când se trage o semidreaptă, când se termină turul de sezon regulat, trebuie să fim în primele șase. A fost întra-adevăr o victorie norocoasă. Ei au avut penalty și au mai ratat ocazii. Noi am zis să facem ce știm, să fim periculoși pe tranziția pozitivă. Putea să înscrie și Lullaku și la 2-0 era altceva. Ne-au dominat în repriza a doua și pe urmă a apărut și acel om în minus și să joci contra Stelei cu om în minus, este foarte greu".

Autor, Alexandru Neață