București, 20 Mai 2018

Juventus câștigă al 7-lea titlu consecutiv, iar Gigi Buffon a evoluat pentru ultima dată sub culorile alb-negru

Buffon-retragere-Juventus

Ultima etapă din Serie A, a debutat sâmbătă la Torino, cu partida Juventus Hellas Verona, scor 2-0, meci istoric pentru portarul lui Juve, Gianluigi Buffon, care se retrage de la echipa de unde a evoluat 6111 zile, ceea ce înseamnă, aproape 17 ani. Cu 95 puncte acumulate, Juventus câștigă al 7-lea titlu consecutiv, terminânând cu cel puțin 7 puncte distanță, față de Napoli, care mai are de disputat jocul de duminică cu Crotone, pe terenul propriu.

Tehnicianul echipei Juventus, Massimiliano Allegri, a declarat sâmbătă după victoria cu 2-1 împotriva echipei Verona și a câștigării campionatului din Serie A, zi în care Buffon, a evoluat pentru ultima dată la Juve, conform ziarului Repubblica, următoarele: „Am fost onorati pentru tot ce a făcut Gigi Buffon, nu a existat nici o modalitate mai bună de a închide acest an. Celebrăm ceea ce a făcut Buffon pentru Juventus. Nu a fost o atmosferă minunată, echipa a făcut un sezon extraordinar și victoria finală este întotdeauna frumoasă. Ne-am luptat cu Napoli pe tot parcursul anului, îi felicităm, dar noi am fost mai buni.”

După ultimul meci sub culorile alb-negru, Gianluigi Buffon a declarat conform aceleiași surse: „Voi începe noile provocări pe care viața mi le va oferi. Emoția este atât de mare, închei o carte pe care am scris-o împreună. Un drum nou, voi începe în mod inevitabil. Mulțumesc tuturor pentru că ați ajutat sa faceți fiecare moment din viata mea, special, în alb si negru. Juve este o familie, familia mea.”

„Am ajuns la stadion pentru prima dată cu bicicleta. Eram așa de tânăr. Și mâine aș vrea să plec metaforic, pentru a putea să savurez fiecare moment, să simt oboseala detașării și bucuria salutărilor și să înțeleg că nu voi fi niciodată departe de acel loc pe care îl voi numi acasă", a spus în încheiere Gianluigi Buffon.

Autor, Alexandru Neață

 

 

Loading...

 

Comentarii:

P

P

 

Andrei-Cristea-mai-2018

 

Citește și: FCSB pierde la Iași în ultimele minute de joc și rămâne pe locul secund al clasamentului

Luni, în ultima partidă a etapei a 8-a din play-off, disputată la Iași, FCSB a pierdut trei puncte importante în lupta pentru titlu, scor 0-1, cu CSM Poli Iași. Deși au evoluat mai bine de un sfert de oră în 10 oameni, CSM Poli Iași a reușit să și marcheze golul victoriei prin Andrei Cristea,în ultmul minut de joc al timpului regulamentar, pe un contraatac, din pasa lui Panțîru...

 

Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii