căutare personalizată

  

 

 

 

28 ian. 2012

Inter si Milan se gandesc la gazon sintetic

Inter-vs-MilanEste nevoie de 600.000 euro pentru un gazon sintetic modern. Acum, fiecare refacere a gazonului deteriorat costa 120.000-150.000 de euro.

Stiri fotbal:: Ultimul care a vorbit despre gazon, dupa meciul Inter - Lazio de duminica trecuta a fost Esteban Cambiasso, intr-un interviu pentru Inter Channel: "S-au jucat patru meciuri intr-o saptamana pe stadionul Meazza, iar cei de la intretinere au facut o treaba buna vopsindu-l verde dar sub aparenta nu era asa de minunat".

Probabil ca mijlocasul defensiv nu stia ca in aceasta perioada conducerea cluburilor Inter si Milan au inceput sa se intalneasca mai des, iar ideea de care se vorbeste de ani de zile, ar putea deveni concreta: potrivit ziarului italian Repubblica, cele doua cluburi se gandesc sa scoata gazonul de pe San Siro si sa-l inlocuiasca cu un gazon sintetic. 

Este nevoie de doar cateva saptamani si un buget de 600.000-800-000 de euro pentru a monta un gazon sintetic perfect, ultramodern, care imita la perfectie gazonul adevarat. Din acest motiv, s-ar putea ca San Siro sa fie sintetic deja de la inceputul sezonului viitor sau cel mult in doi ani. 

Acum, gazonul de pe "Giuseppe Meazza" este inlocuit cu rulouri noi de patru ori pe sezon, fiecare operatiune de acest tip costand intre 120.000 si 150.000 de euro. Pentru intretinere, cele doua cluburi au instalat un sistem de incalzire cu serpentine subterane care mentine intotdeauna terenul la o temperatura de peste 10 grade. Solul, compus din nisip, pietris si prundis, garanteaza un drenaj perfect, printre cei mai eficienti din Europa. Acest efort risca totusi sa nu fie de ajuns din cauza unui calendar competitional foarte intens: 15 meciuri in 6 saptamani ar distruge orice gazon. Cele doua cluburi ar putea continua eforturile actuale de intretinere a gazonului, dar doar cu conditia ca acesta sa fie intotdeauna perfect, dar in marea majoritate a cazurilor nu se verifica acest lucru. In fine, in acest sezon in Serie A se joaca deja pe doua terenuri sintetice (Novara si Cesena), iar reactiile sunt pozitive.

Bogdan Marinescu

Nume*
Adresa Email*
Subiect*
Mesaj*
Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

trafic ranking

Statistici web Sports eXTReMe Tracker
trafic site W3 Directory - the World Wide Web Directory SEO
Copyright 2008-2011 - Fotbal-flash