Ianis Zicu, antrenorul echipei Farul: Îmi doresc cât mai mult să ocupăm loc de promovare sau de baraj

București, 19 Aprilie 2020

../Imagini-03-2020/Ianis-Zicu.jpg

Antrenorul echipei din Liga a 2-a, Ianis Zicu, a fost prezent sâmbătă în direct, prin intermediul Skype, la televiziunea Digi în cadrul emisiunii Digi Sport Special, coordonată de realizatorul Vali Moraru.

Întrebat cum vede perioada aceasta legată de coronavirus și cum putem veni la normal, Ianis Zicu a spus: „Eu fiind la început de carieră, nu aveam nevoie de un astfel de moment, pentru că este ceva nou pentru toți antrenorii, cu atât mai mult mine. Este o perioadă foarte grea, pentru că, acești sportivi își pierd foarte mult și din tehnică. Nu doar partea fizică și psihologică este afectată în aceste momente și cred că și tehnica va avea mult de suferit. Va trebui să începem foarte de jos, ca și nivel de pregătire, ca să putem să-i aducem la nivel de competiție. După o accidentare, eu am stat cel mai mult 8 luni și mi-a trebuit tot 8 luni ca să fiu din nou cum am fost.”

„O să fie o perioadă de trei săptămâni înainte de reluarea campionatului și din această cauză, am început de două săptămâni să facem trei antrenamente pe săptămână prin aplicația zoom, plus monitorizarea pentru alergările pe care trebuie să le facă și să ne trimită rezultatele înregistrate de aplicație. Deci maxim șase antrenamente săptămânal. Ei trebuie să aibă un tonus de sportiv, după care putem începe mult mai devreme cu mingea. Este important să lucrăm mult mai mult tehnic și tactic, mult mai mult decât fizic”, a mai spus Ianis Zicu.

Înrebat dacă speră la promovare cu Farul, Ianis Zicu a declarat în încheiere: „Îmi doresc cât mai mult să ocupăm loc de promovare sau loc de baraj. Când am început în iarnă, eram la 8 puncte de promovare directă, după trei etape, suntem la 6 puncte de promovarea directă. Eu cred că este un pas înainte, sper să recuperăm câte două puncte la fiecare trei etape și lucrurile vor fi în regulă.”

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X