București, 13 Octombrie 2016

Gheorghe Hagi întreabă: Cum a fost permisă disputarea unui meci de calificare pe o asemenea suprafață de joc

După egalul dintre selecționatele României și Kazahstanului, în partida disputată marți la Astana, din grupa E de calificare la World Cup 2018, pe un teren sintetic, impracticabil, mulți fani ai fotbalului și-au pus întrebarea logică, cum a fost permisă omologarea unui asemenea stadion și cu asemenea suprafață de joc.

În legătură cu acest aspect, fostul internațional Gheorghe Hagi, a declarat miercuri la televiziunea Digi, următoarele: "Trebuie să dea mult de gândit, pentru că creezi o investiție într-un stadion de 200 milioane sau cât are și terenul, să joci pe un teren sintetic, care este ca un covor. Mingea alerga ca și pe un covor, ca și cum joci pe bitum, unde jucătorii nu puteau să joace fotbal din punctul meu de vedere, pentru că n-aveai stabilitate. A fost doar o luptă, mai mult o bătaie".

Gheorghe Hagi a mai spus: "Cu toate acestea, am avut șansa să marcăm. Din păcate, a fost puțin ghinion la acele ocazii, pentru că puteam să luăm cele trei puncte. Nu putem vorbi de joc, de fotbal, pentru că condițiile au fost dificile. La ce nivel s-a ajuns în Europa și FIFA, n-ar trebui să existe sau să se permită să se joace fotbal la calificările la un Campionat Mondial pe asemenea suprafață de teren".

"Pe un asemenea teren, nu ai echilibru, nu puteai să te oprești, chiar și la faza din ultimul minut, Enache a alunecat, iar dacă era alt teren, era gol. Din păcate, la atâția bani care s-au investit, să nu ai o suprafață frumoasă și terenul să fie acoperit și închis, cu iarbă sau fără iarbă puteai juca fără nicio problemă", a spus în încheiere Gheorghe Hagi.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Publicitate