București, 05 Mai 2018

Gheorghe Hagi, după egalul cu Astra Giurgiu: Noi trebuie să încurajăm viteza de joc!

Ianis-Hagi-nr-10-Viitorul-Astra

Prima partidă a etapei a 8-a din play-aut, a debutat vineri la Ovidiu, între FC Viitorul și Astra Giurgiu, la capătul căreia, scorul a fost 1-1. Au marcat Abang, în minutul 3, pentru Astra, iar Drăguș a marcat golul egalizator pentru Viitorul, în minutul 76.

Dacă în prima parte a meciului, Astra a reușit să deschidă scorul destul de repede, a mai avut o semiocazie prin Abang în minutul 36, în cea de-a doua parte, a încercat să păstreze rezultatul prin orice mijloace, trageri de timp și nu a mai contat în atac.

Repriza secundă a aparținut în totalitate elevilor lui Gheorghe Hagi, atunci când au reușit egalarea, dar au mai avut o bară în minutele de prelungire ale meciului prin Mățan. Nu putem să nu remarcăm șutul de excepție al lui Cristi Ganea de la distanță din minutul 85 și intervenția salvatoare a lui Iliev.

La conferința de presă de după partidă, Gheorghe Hagi, antrenorul echipei FC Viitorul a declarat: „Vă las pe D-voastră să comentați despre fotbal. Viitorul nu a jucat așa bine, așa cum am văzut la televizor, când tu joci cu 8 jucători sub 21 de ani, să domini în halul acesta o echipă, vrei să joci fotbal și nu ești lăsat! Culmea este, nici de arbitri! Îi depășea viteza de joc. Erau depășiți, probabil nu trebuia să alerge prea mult și ei. Atunci au zis, stop, trebuie să oprim cât mai mult jocul, să nu jucăm fotbal deloc să stăm pe jos, să acceptăm orice. Le zic un singur lucru tuturor: Sportul este sport și dacă vreți să mergem înainte, gândiți-vă bine la ce ați văzut în seara asta. Dacă nu, în ce lume suntem, în a doua, atreia, poate ajungem în a cincea. Dacă tolerăm și mergem pe drumul acesta, o să vedem, iarăși vă zic un lucru destul de direct, așa. În loc să jucăm fotbal, să ne uităm la viteza de joc, să lăsăm jucătorii să joace fotbal, să fie cât mai iute viteza, noi vrem să stăm pe jos și să jucăm trei minute fotbal. Unde o să ajungem! În ce direcție mergem?”

„Eu atât sunt preocupat, restul stați liniștiți, pentru că la ce am făcut noi, sunt liniștit oricum. Obiectiv îndeplinit, fotbal frumos și în seara asta, chiar dacă pe unii îi surprinde la televizor,ce a jucat Viitorul. Păi uitați-vă la meci, de câte ori au dus mingea în careu, ce pase, ce combinații. Dar ce vreți, cât mai vreți, ce vrem să facem? Avem 8 jucători în teren născuți în 1998-1999. Cine mai joacă cu așa ceva. Să joci fotbalul acesta și nu sunt mulțumiți la televizor! Poate nu înțeleg eu, sau vă faceți că nu înțelegeți. Sau România este altceva și este greu să o înțeleg eu. Le transmit doar atât, că eu vin de afară, iar afară, viteza de joc este alta. Ați văzut echipele românești și a mea, cum am suferit afară când ne-am dus. Noi trebuie să încurajăm viteza de joc! Trebuie să fie coordonată de arbitri. Au făcut ce-au vrut ei în tot meciul. Au oprit meciul, numai să nu se joace fotbal și să treacă timpul”, a spus în încheiere Gheorghe Hagi.

Autor, Alexandru Neață

 

 

Loading...

 

Comentarii:

P

P

 

 

Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii