București, 14 Octombrie 2016

Gheorghe Chivorchean a făcut precizările necesare, referitor la declarațiile lui Liță Dumitru

Liță Dumitru, fostul antrenor al Grupei 96, din cadrul FRF, după dezvăluirile făcute, imediat după meciul cu Armenia, câștigat cu 5-0 de România și în care au fost folosiți jucători din echipa FC Viitorul, precum că, oficiali din FRF, i-au spus să nu mai selecteze jucători de la Gică Hagi, a făcut joi, noi precizări la televiziunea Digi, legate de acest subiect.

Totodată, a fost întrebat telefonic și oficialul FRF, Gheorghe Chivorchean, despre acest subiect, el fiind indicat de Liță Dumitru ca fiind acela, care l-ar fi îndrumat de la ce echipe să facă selecția. Chivorchean a confirmat că a avut loc discuția, dar indicația sa a fost să extindă aria de selecție.

Liță Dumitru a declarat: "Nu vreau să mai discut subiectul acesta, că nu vreau să ajung pe la procuratură, pentru că eu sunt convins că Chivorchean, nu va recunoaște. Dar, dacă mergem la aparatul de minciuni, atunci vedem cine minte și cine nu minte. A țipat tare pe culoarele Federației, a auzit și alții, nu numai eu și printre altele, a sugerat să nu mai luăm jucători de la Gică Hagi".

Gheorghe Chivorchean, a fost intervievat telefonic, de redactorii televiziunii Digi, spunând: "Eu aș vrea să dați toate declarațiile mele care le-am avut și la Digi și la alte posturi de televiziune și în media în general și să vedeți, care au fost afirmațiile mele vis-a-vis de Gică Hagi, investiția acestuia în acea Academie și tot ce-a construit Gică Hagi. Și atunci, puteți să trageți o concluzie, dacă eu într-o formă sau alta, am încercat să-l blamez pe Gică Hagi. Dacă le-am sugerat antrenorilor, într-o discuție, că să caute jucători pe la alte cluburi, este cu totul altceva. Dar nu să spun nu mai luați de la Hagi".

Liță Dumitru, aflat în studioul TV, a răspuns la declarația lui Chivorchean: "A spus, mai lăsați-i în pace, să mai luăm de la Suceava, de la alte echipe. Aveam 8 de la Gică Hagi și pornisem din ideea să mă calific, să joc cu jucători adevărați, erau instruiți, erau bine puși la punct".

Gheorghe Chivorchean, a mai spus în încheiere: "La etapa aceea și astăzi, în fotbalul românesc sunt și alți copii, care pot fi văzuți, testați și eventual să fie promovați la loturile naționale de juniori".

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Publicitate