Megamenu for Bootstrap
 


București, 03 Iulie 2017

Germania învinge Chile, scor 1-0, în finala Cupei Confederațiilor 2017

Germania-castiga-Cupa-Confederatiilor

Stadionul din Saint Petersburg, a găzduit duminică, finala Cupei Confederațiilor, dintre Chile și Germania, încheiată cu victoria Germaniei, scor 1-0, autorul golului fiind Lars Stindl, în minutul 20, cu un șut cu latul din 6 metri, în poarta goală, din pasa lui Timo Werner!

Germania a adăugat Cupa Confederațiilor FIFA 2017, la colecția lor de trofee, câștigând acest turneu pentru prima dată. Campionii mondiali în exercițiu, au reușit victoria din finala Cupei Confederațiilor, datorită golului marcat de Lars Stindl, component al echipei Borussia Mönchengladbach, în minutul 20.

Campionii mondiali au rezistat unor atacuri chiliene în ambele reprize, conservând rezultatul fragil, de pe tabela de marcaj. La Roja sa bucurat de 61% posesie. În cele din urmă, însă, au plătit prețul pentru ocaziile ratate, ca să nu mai vorbim de eroarea lui Marcelo Diaz, din minutul 20, atunci când au primit și gol.

Faza-meci-Chile-Germania-Cupa-Confederatiilor

Antrenorul Germaniei, Joachim Loew, a declarat imediat după câștigarea trofeului, la televiziunea ZDF, următoarele: „Această echipă a reușit o performanță extraordinară în acest turneu. In seara asta, ea a luptat pentru fiecare metru din suprafață și a făcut-o în mod remarcabil. Sunt foarte mândru de ei. La începutul jocului am fost un pic nervos, dar la final, a fost ceva magic. A doua jumătate a meciului, a fost grea și tensionată. Pentru Cupa Mondială, pot spune că fiecare jucător care a fost în grupul de acum, are o poziție inițială mai bună decât înainte de Cupa Confederațiilor. Ne-am dorit să folosim acești jucători și am reușit. Dar apărarea unui titlu mondial este ceva mai greu, mult mai greu."

Portarul și totodată căpitanul echipei Chile, Claudio Bravo, după ce a pierdut finala împotriva Germaniei, a declarat la ZDF, următoarele: „Am învățat multe în această Cupa Confederațiilor. Nu a fost prea mare diferența între cele două echipe. Am dat tot ce am avut în a face un joc mare. Suntem tristi că nu am câștigat, dar noi trebuie să mulțumim întregii echipe, întrucât am jucat împotriva unei echipe de clasă mondială, iar noi trebuie să învățăm din greșelile noastre. Trebuie să continuăm pe această cale, există talent în echipa noastră".

Julian Draxler, căpitan al echipei Germaniei, după finala câștigată împotriva Chile, a declarat pentru ZDF: „Am luptat foarte mult și această victorie este meritată. Toate titlurile sunt speciale, dar acesta este special din cauza situației echipei noastre. Titlul câștigat de o echipă care nu a jucat împreună, este cu atât mai remarcabil. Acum putem merge în sfârșit în vacanță, luând o pauză meritată! "

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

web
analytics


Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii