Front comun al FIFA și Organizației Mondiale a Sănătății, pentru prevenirea COVID-19, lansând o campanie de conștientizare

București, 03 Aprilie 2020

../Imagini-03-2020/FIFA-si-OMS.jpg

FIFA și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) s-au alăturat pentru a combate coronavirusul (COVID-19), lansând o campanie de conștientizare, condusă de fotbaliști de renume mondial, care fac apel la toți oamenii din întreaga lume să urmeze cel puțin cinci pași cheie pentru a opri răspândirea bolii.

Campania „Treceți mesajul pentru a da afară coronavirusului”, promovează cinci pași cheie, pentru ca oamenii să urmeze, pentru a-și proteja sănătatea în conformitate cu îndrumările OMS, concentrați pe spălarea mâinilor, acoperirea nasului și gurii daca stranutați sau tușiți, nu atingeți fața, distanța fizică și statul în casă, se menționează pe site-ul oficial al FIFA.

FIFA și președintele său, Gianni Infantino, s-au implicat activ în transmiterea mesajului împotriva acestei pandemii încă de la început, a declarat directorul general OMS, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, la lansarea virtuală a campaniei la sediul OMS din Geneva, Elveția. „Fie prin campanii sau finanțări, FIFA a susținut campania împotriva coronavirusului și sunt încântat că fotbalul mondial susține OMS pentru a elimina coronavirusul. Nu am nicio îndoială cu acest tip de sprijin, iar împreună vom câștiga.”

„Avem nevoie de muncă în echipă pentru a combate coronavirusul”, a declarat președintele FIFA, Gianni Infantino. „FIFA a făcut echipă cu OMS pentru că sănătatea este pe primul loc. Solicit comunitatea de fotbal din întreaga lume să ni se alăture pentru a susține această campanie pentru a transmite și mai departe mesajul. Unii dintre cei mai mari jucători care au practicat frumosul joc și-au pus numele în campanie și sunt uniți în dorința lor de a transmite mesajul pentru a elimina COVID-19. "

Douăzeci și opt de jucători sunt implicați în campania video, care este publicată în 16 limbi.

Alisson Becker (BRA) Jared Borgetti (MEX) Radamel Falcao (COL) 
Asako Takakura (JPN) Juan Sebastián Verón (ARG) Sami Al Jaber (KSA)
Carles Puyol (ESP) Laura Georges (FRA) Samuel Eto’o (CMR)
Carli Lloyd (USA) Lionel Messi (ARG) Sun Wen (CHN) 
Célia Šašić (GER) Michael Owen (ENG) Sunil Chhetri (IND)
Emre Belözoğlu (TUR) Mido (EGY) Valeri Karpin (RUS)
Gary Lineker (ENG) Miroslav Klose (GER) Xavi Hernández (ESP)
Gianluigi Buffon (ITA) Park Jisung (KOR) Yaya Touré (CIV)
Han Duan (CHN) Philipp Lahm (GER) Youri Djorkaeff (FRA)
Iker Casillas (ESP)    

„Începe cu mâinile tale”, spune Alisson Becker, ambasadorul OMS Goodwill pentru promovarea sănătății, portar Liverpool și Brazilia și cel mai bun portar al FIFA pe 2019. „Vă rugăm să vă spălați pe mâini frecvent cu apă și săpun sau o soluție pe bază de alcool.“ O astfel de spălare frecventă cu apă și săpun sau, de preferință, cu o soluție de mână pe bază de alcool, omoară viruși care pot fi pe mâinile tale. Este simplu, dar este foarte important.

„Acoperiți-vă nasul și gura cu mâneca hainei atunci când strănutați sau tuseți”, spune Carli Lloyd, câștigătoare de două ori a Cupei Mondiale FIFA Women din Statele Unite. „Eliminați apoi haina și spălați-vă mâinile.” Picăturile răspândesc coronavirusul. Prin respectarea igienei respiratorii, protejezi persoanele din jurul tău împotriva contractării de viruși, precum răceala, gripa și coronavirusul.

„Evitați să vă atingeți fața, în special ochii, nasul sau gura pentru a împiedica pătrunderea virusului în corpul vostru”, adaugă Lionel Messi, cel mai bun jucător al FIFA al anului 2019 și multiplu câștigător al balonului FIFA. Mâinile ating prea multe suprafețe și pot ridica rapid viruși. Odată contaminate, mâinile pot transfera virusul pe fața ta, de unde virusul se poate mișca în interiorul corpului tău, făcându-te să te simți rău.

„În ceea ce privește interacțiunea socială, faceți un pas înapoi”, spune Han Duan, care a reprezentat China de 188 de ori în cariera sa internațională, în 11 ani. „Stați la cel puțin la un metru distanță față de ceilalți.” Prin menținerea unei astfel de distanțări sociale, vă ajută să evitați respirația în picături de la cineva care strănută sau tușește în apropiere.

„Dacă vă simțiți rău, rămâneți acasă”, concluzionează Samuel Eto’o, fostul component al Barcelonei și atacant al Camerunului, care a reprezentat țara sa de 114 ori. „Vă rugăm să urmați toate instrucțiunile furnizate de autoritățile dumneavoastră locale de sănătate.” Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală.

Pentru cititorii fotbal-flash și nu numai, care doresc să vadă harta interactivă a răspândirii COVID-19, cu date actualizate pe țări, pot accesa următorul link.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

P

P

../Imagini-02-2020/UEFA-sigla-UCL-EL.jpg

Citește și: COVID 19 ǀ UEFA poate sugera mini-turnee, ce ar putea decide meciurile rămase din UCL și Europa League

O sugestie de a încheia restul partidelor rămase a se disputa, ar putea fi pusă în aplicare de UEFA, după videoconferința de marți cu membrii celor 55 state afiliate...

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X