București, 16 Iulie 2018

Franța, noua Campioană Mondială, după victoria în finală cu Croația, scor 4-2

Bucurie-pe-strazile-Parisului

Pe stadionul Luzhniki din Moscova, în fața unei asistențe de 78 mii de spectatori, duminică, a avut loc finala Cupei Mondiale între Franța și Croația. Victoria Franței, scor 4-2, i-a adus acesteia cel de-al doilea trofeu al Cupei Mondiale, fiind serbat așa cum se cuvine pe străzile Parisului, de sutele de mii de parizieni.

Golurile, au fost marcate în ordine, de: Mario Mandzukic, autogol, min 18 (1-0); Ivan Perisic, min. 28, (1-1); Antoine Griezmann, min 38, pen, (2-1); Paul Pogba, min 60, (3-1); Kylian Mbappé, min 65, (4-1); Mario Mandzukic, min 69,(4-2).

La festivitatea de premiere, în afara medaliilor de aur și a Cupei Mondiale primite Franța și a medaliilor de argint primite de Croația, au mai fost premiați urmîtorii: Kylian Mbappé, premiul pentru cel mai tânăr jucător al Cupei Mondiale (19 ani); Luka Modric, cel mai bun lucător al Campionatului Mondial; Harry Kane, în lipsă, golgheterul Campionatului Mondial, cu 6 reușite.

Franta-Campioana-Mondiala

Atacantul echipei Franței, Antoine Griezmann, a declarat după câștigarea Cupei Mondiale, următoarele: „Încă nici nu îmi dau seama ce simt, sunt foarte fericit. A fost un meci foarte dificil. Am intrat timizi în meci, este o finală de Cupă Mondialp, a fost de înțeles, dar până la urmă, am reușit să ne impunem. Nu sunt eu chiar Zinedine Zidane, dar am marcat și eu într-o finală de Cupă Mondială.”

Tehnicianul echipei Franței, Didier Deschamps, a declarat după succesul din finala Cupei Mondiale, următoarele: „Este ceva miraculos, am o generație în care, am un Campion Mondial, la 19 ani. Nu am făcut astăzi un meci extraordinar, dar și așa, am reușit să înscriem multe goluri. Sunt superfericit pentru echipa mea, nu a fost mereu simplu, dar și în momentele grele, am căutat să muncim și suntem Campionii Mondiali. Sunt foarte mândru, pentru că ne-am atins acest obiectiv. Ne-a durut că nu am ieșit Campioni Europeni, acum doi ani, dar cred că ne-a ajutat și acet rezultat acum. Suntem mândri că suntem francezi și poate mâine ne vom întâlni, poate nu chiar toți, care au fost acum în stradă.”

Autor, Alexandru Neață

 

 

Loading...

 

P

P

 

Gianni-Infantino-VAR-Cupa-Mondiala

 

Citește și: Gianni Infantino este încrezător în arbitrajul VAR, după faza grupelor de la Cupa Mondială

După meciurile din faza grupelor de la Cupa Mondială, Președintele FIFA, Gianni Infantino, și-a spus părerea privitor la VAR...

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X