Frank Lampard spune că ideea testării fotbaliștilor înaintea personalului NHS, nu ar da bine

București, 03 Mai 2020

../Imagini-04-2020/Frank-Lampard.jpg

Managerul lui Chelsea, Frank Lampard, a declarat că „nu ar da bine” dacă jucătorii și personalul din Premier League primesc teste Covid-19, în timp ce lucrătorii de sănătate de prima linie nu le pot accesa.

Lampard a adăugat că dorește să se reia fotbalul profesionist, dar că securitatea jucătorului și a personalului trebuie să fie prioritatea. El a mai adăugat, conform The Guardian, că trebuie să existe multe discuții, inclusiv în legătură cu contractele jucătorilor, înainte de a putea relua sezonul.

Lampard a mai adăugat: „Sănătatea și siguranța jucătorilor și a personalului este uriașă. Jucăm un sport de contact, suntem cu toții disperați să privim fotbalul - este o formă de evadare, să jucăm și să ne antrenăm - dar nu vom pune jucătorii în pericol?"

Cealaltă problemă este testarea, a mai declarat Lampard: „Probabil că vom avea minimum 70 sau 80 de angajați la Cobham (terenul de pregătire al lui Chelsea) dacă vom reîncepe antrenamentul. Este corect să testăm în mod regulat, dar când ne uităm în întreaga lume, cred că este important ca fotbalul să-și reia locul.

Premier League urmează să investească în aparatura de testare Covid-19, iar costul unei singure aparaturi este de 36.000 de lire sterline și pot testa șapte angajați pe zi. Există puține cereri pentru aceste mașini specifice de la NHS (Sistemul Național de Sănătate din Anglia) din cauza costurilor mari.

Sunt în contact cu președintele Chelsea, Bruce Buck, care merge la ședințe și vorbim regulat, a spus Lampard. „Lucrurile pe care le-am salutat de la ședința de vineri, au fost că sănătatea și securitatea jucătorilor și a personalului vor veni în primul rând și faptul că vor fi discuții cu jucătorii și managerii, deoarece acest lucru nu s-a făcut încă.”

De asemenea, Lampard a ridicat îngrijorări cu privire la „problemele de integritate ale fotbalului”, inclusiv jocul pe terenuri neutre și rezolvarea problemei jucătorilor fără contract. „Avem câțiva jucători importanți fără contract din iunie”, a spus Lampard, referindu-se la Willian și Olivier Giroud. "Trebuie să aibe loc multe discuții și cred că ar fi foarte importante la acest moment."

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X