../Imagini-04-2020/Figurine-carton.jpg

Figurine din carton, care poartă efigia fanilor lui Mönchengladbach, instalate în tribune

București, 22 Mai 2020

Lipsiți de prezența fizică în tribune, ca în majoritatea stadioanelor lumii, suporterii lui Mönchengladbach au implementat o soluție complet simbolică: să fie înlocuiți cu figurine din carton, care poartă efigia lor.

La Mönchengladbach, pe stadionul Borussia-Park, aproape 13.000 de efigii de suporteri de carton au fost deja instalate în tribune, pentru meciul de sâmbătă al etapei a 27-a din Bundesliga, dintre Mönchengladbach și Leverkusen.

De la începutul crizei coronavirusului din martie, grupul „Fanprojekt Mönchengladbach” a lansat o idee care a înflorit: permite fiecărui suporter să imprime, pentru 19 euro, o imagine la dimensiune naturală a fiecăruia pe carton. Aceste figurine sunt amplasate în tribune, iar deținătorii de abonamente au chiar privilegiul de a-și vedea cartonul dublu așezat exact în locul lor obișnuit, se menționează într-un articol publicat pe site-ul France 24.

Instalăm aproape 13.000 de efigii, dar aproape 20.000 sunt deja comandate, a declarat președintele fanilor Thomas Ludwig agenției sportive SID, o filială a AFP. Este o operațiune grozavă, care creează o atmosferă pe stadion, a spus directorul sportiv al Borussiei, Max Eberl, "în același timp este un memento, care se vrea demonstrat că, fotbalul fără suporteri nu este același". Este fantastic. Simți că nu ești singur când te antrenezi pe stadion, a adăugat Marco Rose, antrenorul echipei."

Mönchengladbach a câștigat cu scorul de 3-1 la Frankfurt, sâmbăta trecută în meciul de reluare al campionatului, după mai bine de două luni de întrerupere din cauza coronavirusului. Mönchengladbach este pe locul trei în clasament cu 52 de puncte, cu șase puncte în spatele liderului Bayern Munchen. Bayer Leverkusen, adversara de sâmbătă a echipei Mönchengladbach, ocupă locul 5, cu 50 de puncte. Partida va avea loc pe stadionul Borussia-Park, începând cu orele 16:30 și va fi transmisă în direct de canalele de televiziune Digi Sport 1 și Telekom Sport 1.

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

P

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X