Fifa deschide o procedură împotriva Croației după victoria cu Islanda
căutare personalizată

 

CSS3 Button Rollover Css3Menu.com

Fifa deschide o procedură împotriva Croației după victoria cu Islanda

Josip-SimunicBucuresti, 23 noiembrie 2013. FIFA a început procedura disciplinară în evenimentele care au urmat după victoria Croatiei împotriva Islandei din play-off pentru Cupa Mondială.

Fundașul Josip Simunic a fost amendat cu 3200 euro de procurorii croați pentru "răspândirea urii rasiale", după ce acesta a apărut alături de fani într-un cântec cu conotații pro-naziste, după victoria cu 2-0.

Născut în Australia la Canberra, Josip Simunic- in varsta de 35 de ani, neagă orice intenție politică.

Dar procurorii croați spun că el știa cântecul care a fost folosit de regimul pro-nazist al țării în timpul celui de-al doilea război mondial.

Fifa așteptă un raport de la oficialii meciului și colectarea de informații împotriva rasismului în Europa de la observatori înainte de a decide dacă să ia măsuri .

Imaginile arată Simunic strigând "pentru patrie" la un microfon acompaniat de fani, care au răspuns "suntem pregătiţi".

Aceste sloganuri datează din perioada în care Croaţia era aliata Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea război mondial.

Jucătorul lui Dinamo Zagreb, a celebrat cu coechipierii și suporterii, calificarea pentru vara viitoare in Brazilia la World Cup. .

Miercuri, Simunic a declarat: "Chiar și gândul că cineva mi-ar putea pune, în contextul de incitare la ură sau violență este oribil.

"Ca un croat care sa născut și a crescut în afara patriei mele, am asociat acasă cu dragoste, căldură și lupta pozitivă - tot ceea ce am arătat pe teren pentru a câștiga locul nostru la Cupa Mondială.

"Și acestea au fost singurele mele motive, la care se adugă emoţiile, pentru care am început un fel de schimb de cuvinte la microfon cu suporterii."

Cântecul, împreună cu salutul nazist, a fost folosit de către fanii Croați în trecut, ceea ce a dus la pedepse disciplinare de la FIFA și UEFA .

Gestul lui Simunici a fost condamnat de Guvern şi de preşedintele croat, Ivo Josipovici.

Imediat după meciul de marți, Simunic a declarat: "Unii oameni trebuie să învețe ceva istorie, nu mă tem eu de sprijinirea Croației, patria mea. Dacă cineva are ceva împotriva ei, asta e problema lor . . . . ".

Alexandru Neata

 

comments powered by Disqus
Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/institutii . Vă mulțumim.

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2012 - Fotbal-flash