București, 17 Aprilie 2019

Fanii lui Barca s-au bucurat, după golul calificării lui Ajax în semifinale, în meciul cu Juve

../Imagini-003-2019/Juve-Ajax-1-2

Spectatorii prezenți pe Camp Nou la meciul dintre Barcelona și Manchester United, scor 3-0, s-au bucurat enorm la golul de 2-1, marcat de Ajax, la Torino, pe Allianz Stadium. Oricum cele două echipe, Barca și Juve, nu erau programate să se întâlnească în semifinalele Champions League, dar se gândeau că o finală împotriva lui Juve ar fi fost mult mai dificilă, ținând cont că în atacul lui Juve se întâlneau cu Cristiano.

După ultimele evoluții ale lui Ajax, se pare că fanii lui Barca s-au bucurat degeaba, întrucât Ajax este revelația competiției, nefiind calificați direct în grupe, au intrat în competiție din turul 2 preliminar, eliminând pe rând, următoarele echipe: Sturm, Standard Liège, Dynamo Kyiv și a ieșit din grupa E, de pe locul 2, alături de Bayern (din grupă au mai făcut parte Benfica și AEK Atena). În optimi, Ajax a reușit să treacă de Real Madrid, apoi în sferturi a venit rândul lui Juve să fie eliminată. În semifinale, Ajax se va confrunta cu echipa care se va califica, după returul dintre Tottenham și Man City, ce se va disputa miercuri.

La returul de pe Allianz Stadium, disputat marți, între Juve și Ajax, au asistat peste 41000 spectatori, iar golul lui Cristiano din minutul 28, le-au dat speranțe în calificare. Nu a fost de ajuns, întrucât Ajax a reușit să răstoarne rezultatul și să marcheze de două ori, prin Donny van de Beek, în minutul 34 și Matthijs de Ligt, în minutul 67. Golul egalizator al lui Ajax, le-a turnat plumb în picioarele jucătorilor lui Juve, iar până la golul victoriei, portarul lui Juve, polonezul Wojciech Szczesny, a apărat senzațional în trei situații clare de gol ale atacanților echipei olandeze.

După pierderea calificării în semifinalele Champions League, tehnicianul echipei Juventus, Massimiliano Allegri, a declarat conform site-ului oficial al clubului torinez, următoarele: ”Ajax a meritat calificarea, după dubla manșă cu echipa noastră. Ei se află în semifinalele Ligii Campionilor și nu este o coincidență, deoarece s-au descurcat deja în Europa League. Echipele sunt constituite cu jucători puternici, iar ei îi au. În prima repriză, am pus adversarii noștri în dificultate, dar fotbalul este nebun, am luat un gol destul de fortuit, după care ne-am desfăcut. Ar fi trebuit să jucăm un pic diferit. În a doua jumătate, adesea am aruncat mingea, favorizând Ajax cu tehnica sa. Am încercat să dăm mai multă profunzime, dar am fost mai puțin compacți, în plus, am făcut cadou câteva acțiuni, cum ar fi cea în care am primit al doilea gol.”   

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-003-2019/FCSB-Craiova-3-2

 

Citește și: FCSB obține toate punctele puse în joc, după derby-ul cu U Craiova, scor 3-2

Duminică, pe Arena Națională, FCSB învinge U Craiova, cu un scor strâns 3-2 și trece pe locul secund al clasamentului play-off, la o distanță de 5 puncte față de CFR Cluj,...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X