București, 07 Septembrie 2017

FIFA a hotărât rejucarea meciului Africa de Sud- Senegal, pentru eroare de arbitraj

Joseph-Lamptey

Biroul FIFA pentru calificările la Cupa Mondială, Rusia 2018, a hotărât rejucarea meciului de calificare dintre Africa de Sud și Senegal, care a avut loc la 12 noiembrie 2016. Această decizie a fost luată în urma confirmării de către Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS), în care arbitrul de centru Joseph Lamptey, a fost găsit vinovat pentru vicierea rezultatului, hotărârea impusă și de comisiile disciplinare și de apel ale FIFA. Meciul va fi reprogramat în fereastra internațională din noiembrie 2017, data exactă fiind confirmată în timp util.

La scorul de 0-0, din partida Africa de Sud- Senegal, centralul întâlniri, Joseph Lamptey, din Ghana, a dictat un penalty dubios pentru Africa de Sud, mingea lovind în genunchi un fundaș senegalez.

După cum se precizează în regulamentele FIFA pentru Cupa Mondială, această decizie va intra în vigoare imediat, dar va fi confirmată de Comitetul de Organizare pentru Competițiile FIFA, la următoarea ședință, programată pentru 14 septembrie. Potrivit deciziei disciplinare din 15 martie 2017, care a luat în considerare o analiză sportivă a meciului, precum și rapoarte privind activitățile de pariuri nereglementate de la diverse companii internaționale de monitorizare a pariurilor, niciuna din asociațiile membre nu a fost implicată în manipularea rezultatului meciului, se menționează într-un articol publicat pe site-ul oficial al FIFA.

FIFA urmează o politică de toleranță zero la manipularea meciurilor și se angajează să protejeze integritatea fotbalului. În consecință, FIFA va continua eforturile sale continue de combatere a manipulării meciurilor printr-o varietate de inițiative, printre care se numără monitorizarea pariurilor internaționale și un sistem de raportare confidențial, cu o linie telefonică de urgență integrată și o adresă de e-mail.

Autor, Alexandru Neață

 

 

Loading...

 

 

Comentarii:

 

web
analytics


Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii