București, 13 Decembrie 2016

FC Viitorul este noul lider al Ligii 1, după victoria din deplasare cu Concordia

Concordia-Viitorul-1-2-et-20

Luni, în ultima partidă a etapei cu numărul 20, FC Viitorul câștigă meciul de la Chiajna, împotriva Concordiei, scor 2-1 și ocupă locul 1 al clasamentului, cu 39 puncte.

Romario Benzar și Florin Purece au marcat pentru FC Viitorul, în minutele 11 și respectiv 70, iar pentru Concordia, a redus din scor Marian Cristescu, cu 5 minute înainte de final.

Ultima etapă din acest an, programată la sfârșitul acestei săptâmâni, este favorabilă echipei lui Gheorghe Hagi și este posibil, ca în cazul unei victorii, să rămână pe locul 1, mai ales că joacă acasă cu FC Botoșani, echipă care nu a mai câștigat niciun meci, de cinci etape.

FC Viitorul, a jucat pragmatic la Chiajna, dând impresia că, s-a întrebuințat atât cât a fost nevoie, respectând sarcinile tactice date de Gheorghe Hagi.

După meci, tehnicianul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat la televiziunea Digi, următoarele: "Am ajuns acolo sus și acum, normal, vrem să terminăm anul foarte bine. Mă bucur că, suntem într-o perioadă extraordinară, demonstrăm că suntem buni, avem talent. Astăzi am avut un meci, în care noi trebuia să câștigăm, am avut și șanse în repriza a doua. Chiajna a avut anumite ocazii. A fost un meci deschis, meci frumos."

În legătură cu evoluția bună a echipei, față de sezoanele trecute, Gheorghe Hagi a spus: "Au trecut niște ani, am căpătat experiență, s-au învățat multe și probabil, știu să gestionez lucrurile foarte bine, mai ales că jucăm din trei în trei zile. Din punct de vedere disciplinar și ca stil de joc, ne respectăm conceptul. Toată linia de atac am schimbat-o, față de anul trecut. Este o muncă bine făcută și uitați că se poate!"

Autor, Alexandru Neață