București, 26 Mai 2019

FC Viitorul câștigă prima Cupă a României, după ce a învins în finală, Astra Giurgiu cu scorul de 2-1

../Imagini-004-2019/Viitorul-castiga-Cupa-Romaniei

FC Viitorul și Astra Giurgiu, s-au confruntat sâmbătă pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, în finala Cupei României, câștigată cu greu de FC Viitorul, scor 2-1, după 120 de minute de joc. Trebuie precizat faptul că, Astra a evoluat în 10 oameni, din minutul 82, după eliminarea lui Romario Pires.

Denis Alibec, autorul singurului gol al giurgiuvenilor, din minutul 41, a trebuit să părăsească terenul de joc în minutul 72, atunci când a simțit dureri musculare. Pentru FC Viitorul, au marcat Virgil Ghiță, în minutul 76, care a fost declarat și omul meciului și Eric de Oliveira în minutul 105.

Scorul strâns obținut de FC Viitorul, reflectă situația din teren, Astra deși a jucat ultima parte în 10 oameni, a avut o situație clară de gol în a doua repriză a prelungirilor, prin Begue, minutul 116, atunci când Ghiță a salvat miraculos de pe linia porții.

Pentru statisticieni, autorul golului victoriei pentru FC Viitorul, brazilianul Eric de Oliveira, a însemnat și primul trofeu câștigat, de când evoluează în România, iar pentru FC Viitorul, câștigarea primului trofeu al Cupei României.

După câștigarea trofeului, managerul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat la televiziunea Telekom, următoarele: „Suntem fericiți, restul nu mai contează! A fost greu, un meci de Cupă, în care nu contează tot ce s-a întâmplat înainte. Ați văzut în teren, două echipe bune, care știu fotbal. Cred că noi am avut ritmul mult mai bun ca ei și aici cred că i-am depășit. Au fost două echipe talentate, două echipe frumoase, așa cum am zis înainte de meci. Mă bucur că ei au ajuns să fie învingători, să câștige și cred eu că pentru ei, este un lucru foarte bun. Virgil Ghiă, a dat și gol, a scos și mingea de pe linia porții, a crescut foarte mult, are calități foarte bune și îl felicit. Le mulțumim suporterilor care au venit aici lângă noi și se bucură de succesul nostru. Este un lucru incredibil pentru noi că, am adus la Ploiești foarte mulți suporteri.”   

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-004-2019/Liverpool-Barca-4-0

 

Citește și: Liverpool se califică în finala Champions League, după ce a reușit să elimine Barcelona, scor general 4-3

Seară de vis pentru Liverpool, după ce marți, pe propriul stadion Anfield, în fața a 52 mii de spectatori, a reușit victoria cu scorul de 4-0, împotriva echipei Barcelona...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X