București, 05 Decembrie 2016

FC Steaua revine pe primul loc, după victoria cu Pandurii, scor 3-1

Steaua-Pandurii-3-1-etapa-19

FC Steaua a câștigat meciul cu Pandurii Tg. Jiu, disputat duminică, pe Arena Națională, cu scorul de 3-1 și revine pe prima poziție a clasamentului cu 37 puncte, la un punct distanță față de ocupanta locului secund, FC Viitorul.

Au marcat pentru Steaua, Gabriel Enache, în minutele 22 și 54 (penalty) și Pintilii. Pentru echipa gorjeană, Ovidiu Herea a punctat în minutul 34.

Meciul a constituit și o repetiție pentru elevii lui Reghecampf, în vederea meciului dificil din grupa L a Europa League, de joi, cu Villarreal în deplasare. În această grupă, sunt 3 echipe cu câte 6 puncte, iar o victorie ar trimite pe FC Steaua în primăvara europeană.

La meciul cu Pandurii, disputat pe o temperatură scăzută, au asistat numai câteva sute de fani steliști.

După meci, antrenorul echipei Pandurii, a declarat la televiziunea Digi, următoarele: "Am făcut o primă repriză bună, iar în partea a doua, cred că i-am respectat prea mult, sau am jucat prea lejer. Am primit goluri extrem de ușoare. Am fost nevoit să încropesc o linie de apărare inedită, cu jucători foarte tineri, neexperimentați. Față de meciul trecut, au absentat 3 dintre titulari. Îmi pare rău că n-am putut să aliniez o formație mai apropiată de adevăr, pentru că i-am fi chinuit foarte mult astăzi."

Mijlocașul echipei Pandurii, Ovidiu Herea a spus după meci: "La noi, aproape toată linia de fund a fost improvizată. Am jucat cu doi copii. Este păcat ce se întâmplă la Pandurii în acest moment. Până la urmă, noi am făcut tot ce depinde de noi. Poate, dacă eram cu toții, puteam să emitem și noi pretenții. Au plecat foarte mulți colegi de-ai noștrii. Este greu să joci din trei în trei zile, mai ales când nu ai jucători care să te schimbe. Ei au avut jucători, au schimbat, au fost mai proaspeți ca noi. Sper să se rezolve odată aceste probleme financiare din fotbalul românesc, pentru că, în felul acesta, o să ne ducem la fund rău de tot și în câțiva ani, nu mai avem fotbal."

Autor, Alexandru Neață