București, 12 Septembrie 2016

FC Steaua învinge Astra Giurgiu, scor 1-0 și își consolidează prima poziție din clasament

 

 

Duminică, pe Arena Națională, FC Steaua s-a confruntat cu Astra Giurgiu, meci din cadrul etapei a 7-a, a Ligii 1, la capătul căruia, a câștigat cu scorul de 1-0, urmare a golului lui Boldrin, din fază fixă, în ultimul minut al primei reprize.

Astra Giurgiu, a dat o replică destul de bună steliștilor. Alibec a fost remarcat pentru fazele de atac, în timp ce Junior Morais, a fost un adevărat stâlp al apărării.

Budescu a fost introdus în teren în minutul 58, în locul lui Niculae și nu prea i-a ieșit nimic bun, față de perioada anterioară când a mai evoluat la Astra.

Adrian Popa a fost cel mai în formă atacant al echipei conduse de pe bancă de Laurențiu Reghecampf. Datorită vitezei acțiunilor, a creat în nenumărate rânduri, panică în apărarea echipei Astra. A mai fost remarcat Boldrin, prin precizia șuturilor sau a paselor.

Arbitrajul centralului Marius Avram și a asistenților săi, Vasile Marinescu și Mircea Orbuleț, nu s-a ridicat la nivelul partidei. Au fost luate unele decizii eronate, care au dus la proteste, atât ale jucătorilor cât și a publicului.

Antrenorul echipei Steaua, Laurențiu Reghecampf, a declarat după meci la televiziunea Digi, următoarele: "A fost un joc între campioana României și vicecampioana României. Normal, au fost unele momente când spun eu, că jucătorii au cam exagerat, dar cred eu că, Steaua putea să închidă jocul mult mai devreme. Puteam să marcăm al doilea gol, am avut trei ocazii foarte mari. Din păcate n-am mai reușit să marcăm și am ajuns la sfârșit să tremurăm la acea lovitură liberă din minutul 94. Cred eu că, dacă erau mult mai concentrați, iar anumite faze le tratau mult mai serios, închideam jocul mult mai devreme".

Comentând evoluția lui Boldrin și execuția de la faza golului, Reghecampf a spus: "Este una dintre calitățile lui. Bate foarte bine loviturile libere, atunci când are mingea este periculos. Poate să facă mult mai multe, că are calitatea necesară, mai ales când avem mingea și trebuie să schimbăm ritmul. Cred eu că atât el, cât și ceilalți jucători care au ajuns la Steaua, mai au multe lucruri de pus la punct".

După acest joc, FC Steaua ocupă în continuare locul 1, cu 17 puncte, în timp ce Astra Giurgiu, ocupă locul 11, cu 5 puncte.

Autor, Alexandru Neață