București, 06 Iunie 2019

FC Hermannstadt vs U Cluj: barajul de menținere sau promovare în Liga I

../Imagini-004-2019/Hermannstadt-Dalbea

S-a stabilit: barajul de menținere/promovare în Liga I se joacă între FC Hermannstadt (locul 12 în Liga I) și U Cluj (locul 3 în Liga a 2-a). Turul se joacă pe 9 iunie, la Cluj-Napoca, iar returul pe 12 iunie, la Sibiu.

Este pentru prima oară de la adoptarea acestui format competițional când echipa din eșalonul secund pare a fi mai puternică decât reprezentanta primei ligi.

FC Hermannstadt a evitat retrogradarea directă în ultimul minut din ultima etapă a Play-out-ului. „Finala” cu Dunărea Călărași a fost considerată de mulți mai spectaculoasă decât finala Ligii Campionilor, dintre Liverpool și Tottenham. Ca dramatism, nici nu există termen de comparație. Hermannstadt avea nevoie de victorie în meciul de acasă pentru a face rocada în clasament cu călărășenii. Pentru Dunărea, era de ajuns un egal. Oaspeții au deschis scorul în minutul 77, prin Steliano Filip. Tsoumou a egalat în minutul 85, iar Lendric a dat lovitura în minutul 90. Atenție: sibienii erau în inferioritate numerică!

În ceea ce o privește pe U Cluj, ea a încheiat sezonul din Liga a 2-a pe locul 3, în urma celor de la Chindia Târgoviște și Academica Clinceni, dar înaintea Petrolului Ploiești, care era considerată favorită principală la promovare înainte de startul campionatului. Bogdan Lobonț se află în fața primei promovări în cariera de antrenor.

FC Hermannstadt are o cotă de piață de 8,7 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. Cei mai scumpi jucători sunt fundașul central Nemanja Mijuskovic (550.000 de euro) și mijlocașul defensiv Alexandru Dandea (550.000 de euro). Urmează portarul Cătălin Căbuz (500.000 de euro).

U Cluj are o cotă de piață de 3,85 milioane de euro. Cei mai scumpi jucători sunt atacanții Mircea Axente (300.000 de euro) și Cristian Gavra (300.000 de euro). Urmează portarul Cosmin Dur-Bozoancă (275.000 de euro).

FC Hermannstadt este o echipă care practică un fotbal bazat pe defensivă, Miriuță preferând sistemul 5-3-2. De partea cealaltă, U Cluj este o echipă mai ofensivă, Lobonț mergând pe sistemul 4-4-2. Lotul divizionarei secunde include mai multe familiare pentru microbistul român, printre care Andrei Cordoș, Gabriel Giurgiu, Cristian Gavra și Dorin Goga.   

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-004-2019/Viitorul-castiga-Cupa-Romaniei

 

Citește și: FC Viitorul câștigă prima Cupă a României, după ce a învins în finală, Astra Giurgiu cu scorul de 2-1

FC Viitorul și Astra Giurgiu, s-au confruntat sâmbătă pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, în finala Cupei României, câștigată cu greu de FC Viitorul, scor 2-1...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X