București, 08 Septembrie 2018

Evoluție sub așteptări a Naționalei României, la debutul în Liga Națiunilor

Chiriches-reluare-cu-capul

Vineri la Ploiești, pe stadionul Ilie Oană, Echipa Națională a României a debutat sub așteptări în Liga Națiunilor UEFA, obținînd numai un rezultat de egalitate, 0-0, cu Muntenegru. În cealaltă partidă a Grupei cu numărul 4, a Ligii C, din care face parte și România, Serbia a câștigat în deplasare cu Lithuania, scor 1-0, meci disputat tot vineri.

Meciul de pe Ilie Oană, a început într-o atmosferă dezolantă, fără spectatori și cu mult trac pentru jucătorii noștri. Muntenegrenii au fost mai proaspeți, primii la minge, acoperind toate zonele terenului, recuperând cu ușurință multe mingi, creând-uși și câteva ocazii de a marca. Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize, a fost creată de un fundaș, Vlad Chiricheș, în minutul 26, iar în repriza secundă, Cheșeru putea deschide scorul, dacă portarul Petkovic nu era atent. Din păcate, selecționerul Cosmin Contra, a trebuit să facă două schimbări neplanificate, datorită accidentărilor lui Vlad Chiricheș, în minutul 28 și a lui Pintilii, în minutul 73.

Selecționerul reprezentativei României, Cosmin Contra, a declarat imediat după meci la televiziunea PRO TV, următoarele: „Este urât să joci fără spectatori și mai ales în momentele în care Naționala are nevoie de sprijinul publicului. Nu pot fi mulțumit, mai ales de ultimele 15 minute din a doua repriză, în care am avut un om în plus și n-am avut liniștea necesară. Am prevăzut un joc în care ei s-au apărat în jumătatea proprie și trebuia să avem atacuri poziționale, să jucăm foarte repede mingea. Am avut și foarte puține acțiuni în prima repriză, ei fiind foarte agresivi, n-am reușit să desfacem apărarea lor. Am avut câteva șuturi, dar fără să prindă cadrul porții.”

„În a doua repriză, am avut o posesie mai rapidă, schimbare de direcție unu contra unu, apoi am avut ocazia lui Cheșeru, a urmat incursiunea lui Chipciu cu pasă la Cheșeru. Nu am fost inspirați în faza de atac. Ei au ținut de rezultat, au jucat la trecerea timpului și până la urmă au reușit, pentru că noi, n-am fost capabili să avem liniștea necesară să-i desfacem și să ajungem poate prin combinații rapide pe margine. Nu am avut prezență în careu, era imposibil să dai gol. Este greu, dacă n-ai prospețime, n-ai limpezime în atac, n-ai inspirație, pe faza de atac, este greu să desfaci o apărare așa de puternică ca cea a Muntenegrului. Nu pot reproșa nimic la băieți, au dat totul, acum trebuie să ne refacem și să mergem la Belgrad și să încercăm să facem un rezultat bun acolo”, a spus în încheiere Cosmin Contra.

Autor, Alexandru Neață

 

 

Loading...

 

P

P

 

Dunarea-Iasi-2-0

Citește și: Dunărea Călărași, la prima victorie acasă, într-un meci de Liga 1

Sâmbătă la Călărași, într-o partidă a etapei a 6-a din Liga 1, echipa Dunărea, a învins Politehnica Iași, scor 2-0, obținând astfel ...

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X