Megamenu for Bootstrap
 


București, 13 Noiembrie 2017

Elveția se califică la Cupa Mondială, după ce a trecut la baraj de Irlanda de Nord, scor 1-0, în dubla manșă

Faza-meci-Elvetia-v-Irlanda-de-Nord-scor-0-0

Duminică, pe stadionul St. Jakob-Park, din Basel, Elveția a întâlnit Irlanda de Nord, în manșa retur a barajului de calificare pentru Cupa Mondială, încheiată cu o remiză, 0-0. Avantajată de rezultatul meciului tur, când a câștigat cu scorul de 1-0, dintr-un penalti controversat acordat de arbitrul de centru Ovidiu Hațegan, se califică la Cupa Mondială din Rusia.

După echipa Panama, echipa Elveției este a doua țară care se califică la Cupa Mondială, după erori de arbitraj. Nu știm de ce FIFA nu a delegat arbitri adiționali, câte 4, probabil a vrut să facă economii cu plata acestora! Înclinăm să dăm dreptate Președintelui FIFA Gianni Infantino, care a declarat după episodul Panama, faptul că „arbitrii sunt și ei oameni, pot greși” și din această cauză, va introduce sistemul video de analiză fazelor controversate de la Cupa Mondială din 2018.

Antrenorul Irlandei de Nord, Michael O'Neill, a declarat după meciul de la Basel, conform BBC Sport, următoarele: "Jucătorii mei sunt cu moralul afectat după ratarea calificării. Cu toții au fost fabuloși. Nu avem întotdeauna jucători de nivel înalt, dar avem personaje de nivel superior. Ceea ce au făcut acești jucători pentru a fi la acest nivel, cu o echipă ca cea a Elveției până la ultimul minut al play-off-ului, în cele două manșe, este o realizare uimitoare.”

„Am ajuns să pierdem meciul tur, după o decizie foarte proastă de arbitraj. Luptam pentru un vis, am jucat cu curaj. Dacă nu ar fi fost lovitura de pedeapsă, ar fi trebuit să se treacă la prelungiri. Ar trebui să ne amintim de rezultatul din seara asta, mai degrabă decât orice altceva. Am fost nedreptățiți și a trebuit să ieșim din turneu în aceast fel. Arbitrul a fost foarte slab în prima manșă - a greșit cu acordarea cartonașului roșu și a greșit și modul cum a acordat lovitura de pedeapsă. Este un mod foarte greu de pierdut. Ni sa întâmplat nouă, dar trebuie să mergem mai departe", a spus în încheiere Michael O'Neill.

Autor, Alexandru Neață

 

 

Loading...

 

 

Comentarii:

 

web
analytics


Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii