logo logo
Fotbal flash

Edi Iordănescu, înaintea jocului cu Israel: Vom aborda jocul, cu luciditate, cu maturitate și cu spirit

15 noiembrie 2023

 

Card image

Ultimele două jocuri rămase de disputat pentru selecționata României, cu Israel din 18 noiembrie și Elveția din 21 noiembrie, sunt decisive pentru calificarea la turneul final EURO 2024, din Germania. Ambele jocuri vor începe la orele 21:45, cel cu Israel se va disputa în Ungaria, stadionul Pancho din Felcsut, iar cel cu Elveția, pe Arena Națională.

Până atunci, astăzi se va disputa partida restantă dintre Israel și Elveția, pe stadionul Pancho din Felcsut. Indiferent de rezultatul acestui meci, Naționala României are nevoie de victorie cu Israelul pentru a fi sigură de calificare.

Lotul de jucători ai selecționatei României se află în cantonament la Mogoșoaia, iar atacantul echipei CFR Cluj, Birligea a părăsit cantonamentul, având probleme musculare, antrenorul Edi Iordănescu nu a chemat la lot alt atacant în locul acestuia.

În clasamentul grupei I, România ocupă locul 1, cu 16 puncte, urmată de Elveția, 15 puncte. Israelul ocupă locul 3 cu 11 puncte, urmată de Kosovo, 10 puncte. Ultimele două poziții sunt ocupate de Belarus, 6 puncte și Andorra, 2 puncte.

Declarația selecționerul Edi Iordănescu, înaintea meciului cu Israel

Marți, selecționerul Edi Iordănescu a acordat un interviu pentru FRF TV, spunând următoarele: „Adevărul este că noi am făcut ca meciul cu Israel să fie decisiv, noi n-am câștigat această șansă. Poate să fie un meci de totul sau nimic, pentru că la înfrângere trebuie să depinzi de ultimul rezultat și nu este tocmai confortabil. Asta face ca presiunea să fie una imensă, face ca dorința să fie fantastică. Este o încărcătură emoțională foarte mare, dar grupul este pregătit. Avem un singur fel de a aborda jocul, cu luciditate, cu maturitate și cu spirit.”

Întrebat de modul cum a făcut selecția celor 28 jucători din lot, având în vedere că au fost voci, care nu au fost de acord, selecționerul Edi Iordănescu a spus: „Eu nu trebuie să justific selecția, trebuie să justific rezultatul, pentru că rezultatele ne-au adus în situația asta, cu șanse importante de calificare, înainte de ultima acțiune și înseamnă că, selecția a fost bună. Am rămas fidel unor principii, mi-am dorit continuitate. Jucătorii la care am apelat, sunt îndelung monitorizați. Am apelat și la jucători care pot acoperi două sau trei poziții.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
P

 

Petrolul învinge în deplasare U Craiova și se poziționează pe un loc de play-off

 

Card image