Dusan Uhrin, fost antrenor Dinamo: Fără suporteri, Dinamo n-ar fi existat

București, 26 Aprilie 2020

../Imagini-03-2020/Dusan-Uhrin.jpg

Tehnicianul ceh, Dusan Uhrin, care a antrenat Dinamo București, din august 2019 până în martie 2020, a fost sâmbătă în direct la televiziunea Digi, prin intermediul Skype, răspunzând cu sinceritate întrebărilor realizatorului emisiunii Digi Sport Special, Dan Filoti.

„Și noi în Cehia, stăm în casă, lucrurile sunt ceva mai relaxate, dacă vrem să ieșim și să jucăm un tenis, o putem face. Echipele au început să se antreneze, în cazul echipei Slavia, au opt oameni la antrenament și încearcă pe cât posibil să evite contactele. Pe 11 mai vor începe antrenamentele normale și pe 25 mai, este o dată avansată pentru reluarea campionatului”, a spus Dusan Uhrin.

Despre perioada de la Dinamo, când contractul a fost încheiat la începutul lunii martie, Dusan Uhrin a declarat: „Motivul pentru care am reziliat contractul cu Dinamo, era legat de situația actuală și de faptul că, jucătorii nu se puteau concentra 100%. De la început, situația nu a fost cea normală, cum și-ar fi dorit un antrenor la o echipă. S-au tot schimbat jucătorii, a trebuit să se vândă, pentru a se aduce banii clubului. Au fost aduși jucători, dar pentru a se închega o echipă privind relațiile de joc, ar fi fost nevoie de cel puțin șase luni, timp pe care nu l-a avut la dispoziție. Lucrurile nu puteau merge bine, atunci când vinzi jucători buni și nu ei jucători de aceiași calitate, la un brand ca Dinamo. De exemplu, Fabbrini era un jucător bun, dar s-a accidentat imediat după ce a venit. Dan Nistor a fost nevoit să plece, Puljic a venit cu unele probleme.”

„Dan Nistor și-a dorit să plece, a vorbit foarte mult în vestiar de problema aceasta a banilor, cu ceilalți colegi, iar influența avută cu aceștia, este posibil să nu o fi fost cea mai fastă. Coechipierii săi au fost influențați de această atmosferă și au fost clar dificultăți în interiorul grupului, în ceea ce nimim nucleul din vestiar”, a mai precizat Dusan Uhrin.

Întrebat cum a decurs colaborarea cu conducerea clubului, cu suporterii, Dusan Uhrin a spus: „Trebuie să-i întrebați pe conducători dacă lucrurile au fost ok în colaborarea cu mine. Nu vreau să spun mai multe despre relația cu conducerea, cu patronatul. Din punctul meu de vedere lucrurile au fost ok. Fără suporteri, nu știu ce s-ar fi întâmplat la Dinamo. Fără suporteri, Dinamo n-ar fi existat. Mă întreb de unde au găsit atâtea resurse să susțină clubul. Dinamo continuă să fie un club mare, la ora la care vorbim, numai datorită acestor suporteri.”

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X