București, 14 Noiembrie 2016

După victoria cu Letonia, scor 4-1, Portugalia urcă pe locul 2 al clasamentului Grupei B

Cristiano-Ronaldo-nov-2016

Duminică, în grupa B din calificările pentru World Cup 2018, Portugalia a întrecut Letonia, scor final 4-1, Cristiano Ronaldo realizând o dublă, în minutele 28 (penalty) și 85.

Pentru Portugalia a mai punctat William, minutul 70 și Bruno Alves, minutul 90+2. Letonia reușise egalarea în minutul 67 prin rezerva Artur Zjuzins, care fusese introdus în teren cu 8 minute înainte de a marca.

După acest rezultat, Portugalia urcă pe locul 2 în clasament, cu 9 puncte, la 3 puncte de prima poziție, ocupată de Elveția. Ungaria, care a câștigat și ea duminică, scor 4-0 cu Andorra, se poziționează pe locul 3, cu 7 puncte.

Prin cele două goluri marcate, jucătorul care activează la clubul Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a ajuns la 68 de goluri și a urcat pe locul cinci, ai unui clasament privind cei mai buni marcatori din lume pentru echipele naționale, iar cu aceleași număr de goluri regăsim pe Gerd Muller (Germania) și Robbie Keane (Republica Irlanda).

La nivel mondial Ronaldo este depășit doar de patru jucători: Miroslav Klose (71 goluri), Sandor Kocsis (75 goluri), Ferenc Puskas (84 goluri) și Ali Daei (109 goluri).

Autor, Alexandru Neață