București, 16 Decembrie 2016

Dinamo, ultima echipă calificată în Sferturile Cupei României

Gaz-Metan-v-Dinamo-1-3-Cupa

În ultima partidă a Optimilor Cupei României, disputată joi, la Mediaș, Dinamo câștigă meciul cu Gaz Metan, scor 3-1, luând-uși astfel revanșa din partida de campionat, disputată în urmă cu 10 zile, atunci când a pierdut pe același stadion cu scorul de 4-0.

Dinamo și-a creat mai multe ocazii de a marca, a fost echipa care și-a dorit mai mult victoria.

Golurile au fost marcate de Mircea Axente, '67, pentru Gaz Metan, respectiv, Romera, '60; Buzean, '75 (autogol) și Dan Nistor, '90+3, pentru Dinamo.

Golgheterul campionatului, Llullaku, nu a mai avut inspirație în acest joc, șutând slab de câteva ori la poartă.

Rotariu ratează prima mare ocazie a meciului în '10, șut din mijlocul careului în portarul Pleșca. Tot Rotariu a mai ratat, cu 5 minute înainte de pauză, șutând din 7 metri, pe lângă poartă. În minutul 54, Nemec reia cu capul din 7 metri și scoate de pe linia porții din plonjon portarul Pleșca. O altă ocazie a lui Dinamo, prin Daniel Popa, în '75. Șutul acestuia cu capul din 7 metri, îi creează emoții lui Pleșca, care reține pe linia porții.

După meci, Cristi Pustai, antrenorul echipei Gaz Metan, eliminată din Cupa României, a declarat la televiziunea Digi, următoarele: "Marile ocazii ale dinamoviștilor au fost pe acele mingi pierdute pe greșelile noastre, fie Muntean, fie Axente. Pe terenul acesta, te poate surprinde traiectoria mingiei. Eric a fost mai greoi în mișcări. Astăzi am fost mai greoi în construcție. Llullaku, a avut o ocazie, apoi inexistent. Dinamo, a venit astăzi cu orgoliul rănit și au fost mai buni ca la 4-0. A fost un meci destul de echilibrat, dacă nu venea și golul acela din prelungiri."

Autor, Alexandru Neață