logo logo
Fotbal flash

Dinamo revine în Superligă, după ce a câștigat barajul cu FC Argeș, scor general 8-5

04 iunie 2023

 

Card image

Returul barajului de menținere-promovare în Superligă, disputat sâmbătă la Mioveni, între FC Argeș și Dinamo, s-a încheiat cu victoria piteștenilor, scor 4-2, insuficient pentru piteșteni de a remonta scorul din tur, 6-1 în favoarea dinamoviștilor.

După cum decurgeau lucrurile pe teren, în minutul 51, FC Argeș conducea pe tabelă cu 4-1 și aveau tot timpul să mai înscrie 2 goluri, pentru a duce meciul cel puțin în prelungiri. S-au blocat singuri, după ce, Calcan a fost eliminat în minutul 55, pentru cumul de cartonașe galbene, acesta fiind și un moment de cădere psihică al jucătorilor, fiind nevoiți să mai scoată încă o dată mingea din plasă, după golul lui Alexandru Pop din minutul 60.

Pregătiți excelent mintal jucătorii dinamoviști, de antrenorul Ovidiu Burcă, au știut să sufere și nu au renunțat la arma contraatacului. Cel mai frumos gol al partidei a fost cel al lui Ghezali, din minutul 40, în care, după o acțiune personală, a driblat în careul piteștenilor, tot ce i-a ieșit în cale și a înscris din 10 metri..

De la FC Argeș s-a putut remarca atacanții Garita, autor al unei duble în minutele 47 și 51, precum și Jakolis, autorul golului din minutul 16. Primul gol al echipei antrenate de Bogdan Vintilă, a fost înscris de fundașul central Turda, cu un șut deviat, din afara careului.

La finalul celor 90 de minute de joc, s-a declanșat petrecere dinamoviștilor, fanii, veniți în număr mare la Mioveni, au intrat pe teren și au sărbătorit alături de jucători, fiind desfăcute multe sticle de șampanie. Pe drumul de întoarcere la București, fanii dinamoviști au oprit autocarul echipei și au continuat sărbătoarea alături de jucători.

De acum greul abia acum începe pentru Dinamo, având nevoie să facă transferuri de jucători, dar are interdicție, datorită insolvenței în care se află clubul. Le va fi greu cu lotul actual să facă față nivelului jocurilor din Superligă, acum fiind perioada transferurilor și fiecare club, se va mai întări cu noi jucători.

Declarația antrenorului echipei Dinamo, Ovidiu Burcă, după partida cu FC Argeș

Antrenorul echipei Dinamo, Ovidiu Burcă, a declarat după partida cu FC Argeș, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „A fost o seară minunată, una dintre cele mai frumoase înfrângeri din viața mea, minunat. Astăzi a fost un meci, la fel cum a fost anul întreg, am trecut prin toate stările. Cel mai important este că, n-am renunțat niciodată, la fel cum a fost pe parcursul întregului sezon. Astăzi a fost greu, foarte greu, știam că va fi așa. Sunt fericit pentru suporteri, care s-au chinuit, au venit la stadion, au susținut financiar clubul, dar n-au renunțat niciodată. Nu mi-a plăcut atitudinea celor de la FC Argeș, care au făcut în ultimele zile, fel de fel de acuzații, au trimis scrisori către federații, au încercat să facă un joc murdar și mă bucur că s-a făcut dreptate.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Cu un joc bun în deplasarea de la Galați, Dinamo se întoarce cu toate punctele puse în joc

 

Card image