București, 02 Octombrie 2016

Dinamo în 10 oameni, pierde la Botoșani, scor 2-1, după un arbitraj controversat

Cu un om mai puțin, prin eliminarea ușoară dictată de centralul Lucian Rusandru, a lui Palic în minutul 69, când scorul era egal, 1-1, Dinamo s-a văzut nevoită să părăsească terenul învinsă de FC Botoșani, scor 2-1.

După meciul de sâmbătă de la Botoșani, echipa locală FC Botoșani urcă pe locul 3 al clasamentului, în timp ce Dinamo coboară pe locul 5.

Arbitrul Lucian Rusandru, în afara eliminării lui Palic, a mai luat o decizie controversată, dictând penalti pentru gazde pentru un presupus fault în careu al acestuia, asupra lui Elek. La reluările de faze, Palic stătea cu mâinile la spate lângă Elek și se ferea să-l atace decisiv în careu. Antrenorul Ioan Andone și jucătorii dinamoviști au protestat îndelung, însă Russandru a rămasla decizia inițială. A transformat penalty-ul Vașvari, trimițând portarul Bornescu în colțul opus.

După meci, Ioan Andone, antrenorul echipei Dinamo, nemulțumit de prestațiile arbitrilor români, susține că ar fi bine să se apeleze la arbitrii străini, declarând la televiziunea Digi, următoarele: Sunt dezamăgit și nemulțumit, pentru că, normal nu trebuia să pierdem acest meci, dacă arbitrul Russandru atunci când conducea jocul, nu dădea și roșu, nu dădea și penalty nemeritat și mi se pare prea de tot. Avem 5 meciuri consecutive și voi presa le-ați consemnat pe toate, cu greleli grave de arbitraj împotriva noastră.

Nu sunt de comentat prea multe cu arbitrii aceștia, trebuie să aducă arbitrii străini. În opinia mea, dacă nu aduc arbitrii străini, campionatul acesta, oricum este jalnic, dar va fi mai jalnic! Federația trebuie să aibă o discuție foarte serioasă și să se uite ce se întâmplă. De la ultimul meci când ne-a arbitrat Balaj, nu am mai avut arbitraje bune. Ești nemulțumit și patronul este nemlțumit și toată lumea este nemulțumită. Ne situăm pe un loc care nul merităm, trebuia să fim mult mai în față.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Publicitate