Declarația pe propria răspundere la ieșirea din casă - Descarcă documentele

București, 05 Aprilie 2020

../Imagini-03-2020/Declaratie-proprie-raspundere.jpg

Ultimul model al declarației pe proprie răspundere, pentru ieșirea din casă, în privința datelor care necesită a fi completate, a fost publicat joi de Grupul de Comunicare Strategică.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului și se poate descărca, accesând link-ul următor. Pentru angajatori, declarația se poate descărca de la aceiași sursă, accesând link-ul.

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

„Reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, mai arată Grupul de Comunicare Strategică.”

„În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator). Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, se mai menționează în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Pe site-ul Poliției Române, se mai menționează dacă accesați link-ul menționat, modalitatea de completare a declarației pe propria răspundere, de pe telefoanele mobile, cu soft IOS sau Android.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

P

P

../Imagini-02-2020/FRF.jpg

Citește și: Grupul de Lucru format la nivelul FRF, pentru reluarea activității fotbalistice...

Grupul de lucru format la inițiativa FRF, pentru reluarea activității fotbalistice, urmare a videoconferinței cu organismul forului...

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X