Decizia CAS în cazul lui Luis Suarez

Luis-Suarez-World-Cup-2014București, 14 august 2014. Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) a dat publicității decizia în apelul jucătorului uruguayan al FC Barcelona, Luis Suarez, împotriva FIFA. Completul de judecată CAS, a admis în parte recursul.

Sancțiunile impuse jucatorului de FIFA au fost, în general, confirmate. Cu toate acestea, suspendarea de 4 luni se va aplica numai și nu mai la meciurile oficiale, conform unui comunicat de presă al CAS, de joi 14 august 2014.

Instanța de judecată CAS, a constatat că sancțiunile impuse jucătorului au fost, în general, proporționale cu infracțiunea comisă. Acesta a considerat însă că interdicția sa la stadion și interdicția de la "orice activitate legată de fotbal "au fost excesive având în vedere că astfel de măsuri nu sunt adecvate. Infracțiunea săvârșită de către jucător ar avea în continuare un impact asupra activității sale după încheierea suspendării.

În consecință, următoarele sancțiuni au fost confirmate de către CAS:

1) Luis Suarez este găsit vinovat de încălcarea art. 48 alin. 1 litera d) al Codului de Disciplină al FIFA, pentru că a comis un act de agresiune, în timpul meciului dintre Italia și Uruguay, jucat la 24 iunie 2014 la World Cup 2014, Brazilia.

2) În aplicarea art. 11, litera c) și art. 19 din Codul de Disciplină al FIFA, Luis Suárez este interzis timp de nouă (9) meciuri oficiale consecutive ale echipei naționale de fotbal a Uruguay.

La data de 24 iulie 2014 jucătorul uruguayan al FC Barcelona, Luis Suarez a formulat un recurs împotriva deciziei comisiei de recurs a FIFA. Recurentele au solicitat ca sancțiunile să fie reduse și mai ales suspendarea de 4 luni trebuie ridicată. Cazul a fost analizat pe regim de urgență și audierea a avut loc la sediul CAS din Lausanne, Elveția la 8 august 2014. Jucătorul a fost prezent și a dat o declarație în fața corpului de arbitri CAS: Bernhard Welten, Elveția (președinte), Prof. Luigi Fumagalli, Italia și Dr. Marco Balmelli, Elveția.

Alexandru Neata; Getty image

Subscribe RSS Feed, Fotbal flash RSS fotbal flash  

 

 
 
 
 

comments powered by Disqus

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.