București, 19 Iunie 2019

Debut strălucitor pentru România U21, victorie împotriva Croației la turneul final EURO

../Imagini-005-2019/Alexandru-Cicaldau

În primul meci al selecționatei U21 a României, la turneul final EURO 2019, disputat pe San Marino Stadium, a fost consemnată o victorie categorică, scor 4-1, împotriva selecționatei similare a Croației.

Golurile au fost realizate de George Pușcaș, minutul 11 (pen), Ianis Hagi, minutul 14, Tudor Băluță, minutul 66 și Adrian Petre, minutul 90+3, pentru România, respectiv Nikola Vlašić, minutul 18, pentru Croația.

Primul meci al unei selecționate a României în care a fost folosit arbitrajul video, a fost și unul benefic, astfel, faza din care Pușcaș a beneficiat de penalty, a fost dictată în urma consultării arbitrajului video, la fel și golul lui Adrian Petre, a fost validat tot după consultarea VAR.

Din echipa României, ar fi nedrept să spunem că Ianis Hagi sau George Pușcaș au fost cei mai buni, întrucât toți jucătorii trebuie să fie evidențiați, pentru jocul colectiv deosebit, pentru determinare și spirit de echipă.

Urmează meciul cu Anglia, programat vineri, de la orele 19:30, în care tricolorii trebuie să abordeze partida cu încredere, mai ales și după înfrângerea Angliei din partida cu Franța, disputată tot marți. Englezii au terminat jocul în 10 oameni, iar golul victoriei pentru Franța, a fost urmarea unui autogol.

Selecționerul României U21, Mirel Rădoi, a declarat după victoria împotriva Croației, la televiziunea Telekom, următoarele: „Nici măcar nu m-am gândit să sper la un astfel de rezultat. Mă bucur că ne-a ieșit planul, cel puțin în prima repriză, chiar dacă a fost o căldură foarte mare, ne-am gândit să începem jocul foarte sus și să înscriem cât mai multe goluri, pentru că știam că în repriza secundă, Croația ține ritmul fizic destul de sus. Îmi era frică să nu primim gol în repriza a 2-a, dacă intram la pauză cu un rezultat de egalitate. Din păcate, am crezut că de la acel 2-0, meciul va decurge doar în favoarea noastră. A venit golul lor, pentru că am lăsat zona centrală deschisă, nu am ieșit la întâmpinarea adversarului. Am avut după aceea, 5-6 minute de panică, nu ne mai ieșea jocul, am fost disperați. Mă bucur că am reușit să ținem rezultatul până la pauză, apoi ne-am reglat problemele pe care le-am avut.”  

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-004-2019/Hermannstadt-Dalbea

 

Citește și: FC Hermannstadt vs U Cluj: barajul de menținere sau promovare în Liga I

S-a stabilit: barajul de menținere/promovare în Liga I se joacă între FC Hermannstadt (locul 12 în Liga I) și U Cluj (locul 3 în Liga a 2-a). Turul se joacă pe 9 iunie, la Cluj-Napoca, iar returul pe 12 iunie, la Sibiu...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X