București, 05 Septembrie 2016

Debut slab al României, în preliminariile World Cup 2018, scor 1-1, cu Muntenegru

 

 

Sub conducerea unei noi echipe de antrenori pe bancă, având pe Christoph Daum principal, România și-a început campania de calificare pentru Cupa Mondială din Rusia 2018, pe Cluj Arena, în meciul cu selecționata Muntenegrului, încheiat la egalitate, 1-1.

Ocaziile clare de gol ale meciului, au fost rare și pot fi numărate pe degetele unei singure mâini. Dar ce te faci când ratezi cu seninătate penalty în ultimele secunde de meci? Putem spune că prin ratarea penalty-ului de către jucătorul lui Anderlecht, Nicușor Stanciu, am scăpat printre degete victoria, care în cele din urmă ar fi fost meritată după evoluția tricolorilor în ultima parte a meciului.

Autorul singurului gol al reprezentativei României, Adi Popa, a declarat după meci la postul de televiziune TVR1, următoarele: "A fost un meci intens disputat pe final, în care este păcat că nu am reușit să ne apropiem victoria și să luăm cele trei puncte, pentru că ar fi fost foarte important pentru moralul nostru, pentru suporterii care au fost la stadion, să începem cu dreptul".

"Nu mă încălzește cu nimic că am intrat și am marcat, atât timp cât nu am câștigat. Bineînțeles, mă bucur, este o mândrie că port tricoul Echipei Naționale, că am reușit să marchez, dar cu siguranță, bucuria ar fi fost mult mai mare dacă am fi câștigat", a continuat Adi Popa.

Cu privire la ratarea penalty-ului de către Nicușor Stanciu, Adi Popa a spus: "Nu se pune problema că ar fi fost presiune, după câte îl cunosc eu, Nicu este un băiat puternic și sunt sigur că, la următorul penalty va marca. Nu este el primul jucător care ratează penalty-uri, dar au mai fost ratate penalty-uri și la finale de Cupe Mondiale, etc."

"Prin prisma rezultatului, putem numi și așa că am început cu stângul campania, însă dacă ne gândim ce-a făcut și Polonia în Kazahstan (n.r., scor 2-2), putem privi puțin mai optimiști", a spus în încheiere Adi Popa .

Autor, Alexandru Neață