București, 03 Ianuarie 2019

Dan Petrescu: „Țucudean a avut un an mai consistent, a jucat bine tot anul”

../Imagini-dec-2019/Dan-Petrescu

Fostul antrenor al echipei campioane a României, CFR Cluj, Dan Petresu în vârstă de 51 de ani, actualmente la echipa din China, Guizhou Zhicheng, care nu a putut să o salveze de la retrogradare și-a terminat concediul petrecut în România și a plecat miercuri de pe aeroportul Otopeni, înapoi în China.   

Înaintea îmbarcării în aeronavă, Dan Petrescu a fost intervievat de reporterii televiziunilor Telekom TV și ProTV, spunând: „Am un contract în vigoare în China, dacă-l semnam numai pe șase luni, riscam pentru că echipa avea șanse mici. Astfel am stabilit un contract pentru Liga 1 și un contract pentru Liga a 2-a. Iată că am ajuns în Liga a 2-a și acum că trebuie să-și respecte contractul. Le este foarte greu, pentru că în Liga a 2-a, banii sunt mult mai puțini și bănuiesc că și jucătorii vor fi vânduți. Va fi greu să aducem jucători, dar vom încerca să scoatem maxim, din ce avem la dispoziție. Încă nu am vorbit cu patronul echipei, după ce am plecat din China, cred că zilele următoare mă voi întâlni și vom vorbi mai multe lucruri.”

Întrebat dacă va mai aduce jucători din România, Dan Petrescu a spus: „În nici un caz nu voi aduce jucători din România, pentru că își doresc atacanți tineri, străini, posibil brazilieni sau din Africa.”

În continuare, a răspuns la întrebarea, dacă nu este prea puțin Liga a 2-a, pentru antrenorul Dan Petrescu: „Vă dați seama, când m-am dus acolo, am știut riscul care va fi, mi l-am asumat. Era un contract mult prea bun, din punct de vedere financiar și vroiam să mă întorc în China. Acum, sper să reușesc, dacă voi începe eu campionatul, încă nu sunt sigur, să readuc echipa în prima ligă. Asta nu voi ști decât după ce voi vorbi cu patronul, pentru că, din ce-am înțeles, s-ar putea să fie obiectiv, menținerea în Liga a 2-a, pentru acest an.”

Dan Petrescu a mai fost întrebat dacă a avut oferte din România, în aceatsă perioadă, declarând: „Da, au fost ceva oferte, mai mult au fost discuții. Cine m-a sunat, le-am spus că nu pot să mă întâlnesc și să vorbim, pentru că am contract. Dacă nu aveam contract, eram dispus să vorbesc cu oricine, pentru că, în același timp, aș fi avut contract în altă țară și-mi era mai ușor să antrenez în România. Nu am vorbit cu Dl Becali, pentru că dânsul are antrenor, imediat după Dică, au vorbit cu Teja și l-au pus. Favorită la titlu este clar, CFR. Dacă Camora ar pleca, ar fi o pierdere. Țucudean a avut un an mai consistent, a jucat bine tot anul. Dacă va avea ofertă de nerefuzat, la fel ca și mine, clubul îl va lăsa să plece.” 

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

P

P

 

Craiova-Gaz-2-0-et-21

Citește și: U Craiova învinge Gaz Metan, din două faze fixe și își încheie anul fotbalistic pe locul 3

În debutul ultimei etape, a acestui sfârșit de sezon din Liga 1, miercuri pe stadionul Ion Oblemenco, a avut loc partida dintre U Craiova și Gaz Metan,...

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X