București, 09 Decembrie 2019

Cu Alibec și Budescu de nota 10, Astra Giurgiu învinge U Craiova și devine noul lider al Ligii 1

../Imagini-010-2019/Astra-Craiova-1-0

După opt victorii consecutive și cu un cuplu de atacanți, Budescu-Alibec în cea mai mare formă sportivă, la care se adaugă, cel mai bun fundaș central al momentului, Gabi Tamaș, Astra Giurgiu trece pe prima poziție a clasamentului, după ultima victorie înregistrată duminică, scor 1-0 cu Universitatea Craiova.

Teoria că nu a fost aria de selecție mare la nivelul Naționalei cade, numai că, fostul selecționer Cosmin Contra nu a avut inspirația, a fost temător să alcătuiască o selecționată cu cei mai în formă jucători.

Faza golului marcat de către Denis Alibec în minutul 50, a pornit de la pasa genială a lui Constantin Budescu, reușind să înscrie cu sânge rece, ca un adevărat atacant.

Cel mai bun atacant al Craiovei, Valentin Mihăilă, a fost de multe ori anihilat de apărarea Astrei, coordonată excelent de Gabi Tamaș. Mihăilă a avut totuși o bună situație de a înscrie, pe finalul primei reprize, însă portarul Astrei, Lazar a avut o intervenție de excepție.

Declarațiile protagoniștilor, de după meci

Atacantul echipei Astra, Denis Alibec a declarat la televiziunea Digi, următoarele: „Suntem foarte bucuroși pentru că am reușit să câștigăm acest meci, cred că meritat. Putea să fie trei-patru la zero și cred că merităm primul loc. Fără ceilalți colegi, numai eu și Alibec, nu puteam să reușim. Au fost ca niște eroi și era normal ca noi să marcăm pentru ei.”

Mijlocașul echipei Universitatea Craiova, Alexandru Mateiu, a declarat la televiziunea Telekom, următoarele: „Puteam să legăm și noi victorii, dar din păcate nu putem. Nici nu mă gândeam, cum a început jocul, sau la pauză, că nu vom bate astăzi lejer. Am primit un gol destul de ușor, după care ei au prins curaj, ne-au surprins de câteva ori pe contraatac”

Ce ne propune etapa următoare, cu numărul 21

De departe derby-ul etapei a 21-a, ce se va disputa luni 16 decembrie, la Cluj, va fi partida dintre CFR și Astra Giurgiu, fiind un meci de 1X2 pentru pronosportiști. Astra Giurgiu va evolua fără Alibec, fiind suspendat pentru cartonașe galbene. Dan Petrescu va alege cel mai bun unsprezece, întrucât se vor încheia meciurile din grupele Europa League.

Un alt meci interesant este cel de la Ovidiu, dintre FC Viitorul și FCSB, două echipe ce vor juca în mare măsură în play-off și cu multe orgolii. 

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-008-2019/Viorel-Moldovan

 

Citește și: Conferința de presă a lui Viorel Moldovan, înaintea partidei dintre CFR Cluj și Chindia

Etapa a 17-a din Liga 1, debutează vineri cu partida de la Cluj, dintre liderul campionatului, CFR Cluj și ocupanta locului 10, Chindia...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X