../Imagini-04-2020/Joshua-Kimmich.jpg

Cu 6 etape înaintea încheierii campionatului, Bayern are 7 puncte avans, față de Dortmund

București, 27 Mai 2020

După victoria de marți, în partida disputată la Dortmund, cu ocupanta locului secund, scor 1-0, Bayern Munchen se îndreaptă hotărât pentru cucerirea celui de-al 8-lea titlu de campionă, consecutiv. Prin jocul pragmatic din cadrul etapei a 28-a, pe care l-a afișat, împotriva unei echipe Dortmund, pretendentă la titlu și care nu pierduse niciun meci pe teren propriu, în această ediție de campionat, Bayern și-a mărit diferența față de aceasta, la 7 puncte.

Singurul gol al meciului, a fost marcat în minutul 43, de mijlocașul Joshua Kimmich, cu un lob excelent executat, din marginea careului și cu tot efortul portarului echipei gazde, Roman Burki, nu a mai putut evita golul.

În etapa următoare, Bayern va întâlni la Munchen pe Dusseldorf, locul 16, în timp ce Dortmund va juca în deplasare cu Paderborn, locul 18.

Reacții după victoria lui Bayern, împotriva echipei Dortmund:

Hansi Flick, antrenor Bayern, a declarat conform site-ului oficial al clubului Bayern, următoarele: ""Am vrut să câștigăm și să facem un pas mare astăzi. Am obținut asta. Sunt foarte mulțumit de jocul echipei mele. Am fost foarte concentrați, foarte hotărâți, extrem de atenți și uneori foarte îndrăzneți. Este întotdeauna important pentru mine faptul că, calitatea noastră este înaltă, atât la antrenamente cât și la meciuri."

Portarul echipei Bayern și al Naționalei Germaniei, Manuel Neuer, a declarat: "Mă bucur pentru victorie. A fost un meci important. Suntem întotdeauna motivați când jucăm în deplasare cu Dortmund. Uneori Dortmund a fost periculoasă în a doua repriză. Bineînțeles că nu ne-am asumat toate riscurile. Acum depinde de noi. A fost un semn important și o victorie importantă."

Joshua Kimmich, mijlocașul echipei Bayern și autorul singurului gol al partidei, a declarat: "Avem acum o diferență bună față de Dortmund. Asta a fost extrem de important astăzi. Pentru Dortmund îi va fi greu să se concentreze din punct de vedere mental. Trebuie să reafirmăm acest lucru în următoarele meciuri. Puteți vedea că a fost foarte bine, foarte intens și a trebuit să ne ocupăm pentru obținerea celor trei puncte. A fost relativ un meci echilibrat, mai ales în prima jumătate am făcut multe greșeli simple. Dortmund a jucat foarte îndrăzneț."

Lucien Favre, antrenorul echipei Borussia Dortmund, a declarat, conform aceleiași surse: "Primele 30 de minute au fost bune, după aceea ne-am așezat un pic prea avântat. A doua repriză a fost și bună. Am avut oportunități, dar ultima pasă nu a funcționat. Am fi putut câștiga, sau mai degrabă cel puțin să obținem o remiză. Acum va fi greu în cursa de titlu. Să recuperezi șapte puncte în șase jocuri, asta este dificil.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

P

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X