Cristiano Bergodi, noul antrenor al U Craiova: Sper să facem ceva deosebit cu această echipă de tradiție

București, 09 Mai 2020

../Imagini-04-2020/Cristiano-Bergodi.jpg

Antrenorul italian Cristiano Bergodi, a revenit în fotbalul românesc, fiind alesul conducerii clubului Universitatea Craiova, care l-a înlocuit pe Corneliu Papură. Este probabil că înlocuirea lui Corneliu Papură să se datoreze eșecului usturător suferit de U Craiova, din ultima deplasare la București, cu FCSB, un meci derby și de care oltenii își legaseră multe speranțe..

În interviul acordat vineri, prin Skype, ofițerului de presă al clubului U Craiova, Mihai Dișa, Cristiano Bergodi a declarat următoarele: „Ca jucător, am fost fundaș și normal lumea se gândește că un fundaș se apără cu echipa lui. Eu în România, pe unde am fost, am jucat mereu ofensiv, dar depinde mult de ce jucători ai la dispoziție, pentru că se știe că jucătorii fac antrenorul bun și nu invers. Încerc să caut un echilibru între faza ofensivă și cea defensivă, toată lumea face așa.”

Întrebat de faptul că în urmă cu doi ani, U Craiova, cu un antrenor pe bancă a câștigat Cupa României, tot un antrenor italian poate aduce titlul, Bergodi a răspuns: „Eu sper din suflet că se va întâmpla asta. Nu știu, pentru că este un mic campionat, pot apărea surprize. Cu Devis Mangia, Craiova juca un fotbal bun și frumos. Sper să facem ceva deosebit cu această echipă de tradiție și pentru acest oraș. Trebuie să încercăm să jucăm mereu la victorie, cu curaj și cu determinare și trebuie să facem ceva deosebit. Este foarte important ca U Craiova să ajungă în Cupele Europene, Europa League sau Champions League, să vedem la sfârșitul campionatului.”

„În ultimele două luni, a fost o perioadă foarte grea în Italia cu această pandemie. Au murit persoane ca muștele, așa se spune. Lombardia a fost foarte afectată d.p.v. sanitar. Nu a fost ușor, dar de acum de la 4 Mai, am început să ieșim din nou din casă, magazinele s-au deschis. Sper ca pandemia să treacă foarte repede. Au murit oameni mulți și asta este o durere foarte mare”, a mai adăugat Cristiano Bergodi.

Întrebat dacă este timp suficient pentru a recupera această pauză foarte mare a jucătorilor, Cristiano Bergodi a spus: „Eu cred că în 4-5 săptămâni, se poate recupera condiția fizică în proporție de 80-90%. Pot apărea surprize, pentru că jucătorii nu se știe cum s-au antrenat acasă, nu este ușor fără minge. Mă bucur că jucătorii au început deja să se antreneze. Desigur sunt persoane acolo cu profesionalitate și sunt sigur când voi veni, săptămâna viitoare, intru în carantină, este normal, vin din altă țară. Voi supraveghea antrenamentele și cu ajutorul celorlanți colaboratori, iar jucătorii își vor recupera condiția fizică”.

Despre suporterii U Craiova, Cristiano Bergodi a spus: „Normal, vreau să dau 100%”. Sunt o persoană loială, modestă, dar sunt decis să fac ceva important la Craiova. Vreau să mulțumesc D-lui Rotaru, pentru că s-a gândit la mine, împreună cu celilalți conducători ai clubului, Marcel Popescu și Sorin Cârțu. Nu am vorbit cu Sorin, dar am vorbit mereu în cursul carierei mele în România și a vorbit mereu bine despre mine. Iubesc suporterii, pe unde am fost, n-am avut niciodată probleme cu suporterii. Suporterii sunt pătimași și dau ceva în plus acestei echipe.”

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X