București, 22 Noiembrie 2018

3d images gallery

Cosmin Contra explică dacă jucătorii știau Regulamentul UEFA, în meciul cu Muntenegru

Banca-de-rezerve-a-Echipei-Nationale

Imediat după victoria Echipei Naționale a României de la Podgorica, în meciul cu Muntenegru, scor 1-0 și clasarea pe locul secund al grupei 4 și declarația a doi jucători după meci (Cristi Manea și Ciprian Deac), în care spuneau că nu știau că mai trebuie să marcheze încă un gol, au început să apară critici în presă, la adresa conducerii tehnice a Naționalei și a Federației Române de Fotbal.  

Problema de fond este a Regulamentului UEFA pentru jocurile din Liga Națiunilor, greu de deslușit și greu de aplicat, cu foarte multe criterii de departajare, dintre care, număr mai mare de goluri marcate, număr de cartonașe roșii sau număr de cartonașe galbene primite. Practic, ar fi trebuit cineva din stafful Echipei Naționale să stea pe margine și să comunice jucătorilor din teren, faptul că în minutul 75 din partida Scoția- Israel, marcase jucătorul israelian Eran Zahavi și din acel moment, trebuia neapărat să mai marcăm și noi un gol! Gabi Balint, a făcut o glumă în platourile televiziunii Digi, spunând că s-a transmis jucătorilor acest lucru chiar de Cosmin Contra, care a ridicat cele două cârje în sus către jucători.

Selecționerul Cosmin Contra, a declarat miercuri, într-o intervenție telefonică la televiziunea Digi, următoarele: „Au fost discuții chiar la pauza meciului, în care le-am spus că, chiar dacă mai avem nevoie de un gol, să nu ne desfacem foarte mult, să jucăm la fel, să fim inteligenți în joc și să mergem să facem pressing, cum am făcut-o în prima repriză. Dacă poate unii jucători nu sunt atenți la anumite discuții și nu au fost atenți la ceea ce s-a întâmplat, nu-i problema mea. Pe mine ce mă deranjează din toată tevatura aceasta care s-a creat în jurul acesta că mai trebuie un gol, eu din primul moment, am demonstrat că felul în care am pregătit acest joc, am vrut să câștigăm la mai mult de un gol diferență. Ce să le fac la jucătorii care n-au fost atenți, să nu îi mai chem la Echipa Națională? Văd că faceți presă polițienească! Sunați toți jucătorii să vedeți câți jucători au știut, sunați staff-ul, sunați pe toți din jurul staff-ului și să vedeți că se știa că trebuia să batem la două goluri deferență.”

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

P

P

 

Voluntari-Dinamo-0-1-et-14

Citește și: Voluntari-Dinamo 0-1│Dan Nistor: A fost o bucurie de nedescris în vestiar, practic ne-am dezlănțuit

Meciul de la Voluntari, dintre FC Voluntari și Dinamo, disputat luni, s-a încheiat cu victoria dinamoviștilor, scor 1-0, urmare a unui penalty dictat în ultimul minut,...

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X