Megamenu for Bootstrap
 


București, 09 Noiembrie 2017

Conferința de presă a lui Mircea Lucescu, cu o zi înaintea amicalului România- Turcia

Mircea-Lucescu-selectioner-Turcia

Cu o zi înaintea meciului amical dintre selecționatele României și Turciei, care se va disputa joi la Cluj, de la orele 20:15, Mircea Lucescu, selecționerul Turciei a ținut conferința de presă oficială, preluată în direct de televiziunea Telekom Sport, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor români și străini.

Întrebat dacă și-ar dori să întâlnească peste trei ani pe România, la București la Campionatul European, Mircea Lucescu a spus: „Cine știe ce se va întâmpla cu noi peste trei ani, cu mine și cu voi și cu viața. Așa că nu-mi fac planuri atât de îndepărtate. Dacă mă întrebi ce se întâmplă mâine, este un meci amical, un meci de pregătire, e un meci de prietenie. Am fost inițiatorul acestui joc, am luat legătura cu Federația, pentru a face acest joc. Mi-am dorit foarte mult să întâlnesc Echipa României, așa că, dacă n-am putut s-o conduc de pe margine, măcar să o pot întâlni pe terenul de joc. Pentru mine, jocul de pregătire de mâine, este un joc de observare pentru jucători noi, pentru Echipa României, este un joc de consolidare, care și-a demonstrat în ultimele două jocuri, un anumit nivel de valoare.”

În continuare, Mircea Lucescu a mai spus: „Am fost scos de la Echipa României, la 4-0, împotriva Austriei și am fost înlăturat de la Echipa Națională. Eu mi-am făcut datoria în continuare, cred că am reprezentat destul de bine fotbalul românesc acolo unde am lucrat, n-am făcut de râs pe nimeni și am încercat să arăt tuturora, că sunt în primul rând român. Astăzi am avut o plăcere extraordinară, să văd jucători de la Corvinul, să vină să mă salute. Pe vremea aceea, Corvinul juca cel mai frumos fotbal din România.”

Întrebat despre cum vede tricoul cu numărul 10 la o echipă, Mircea Lucescu a spus: „Tricoul cu numărul 10, este valabil numai într-un anumit tip de fotbal. Acest tricou cu număr 10, a fost valabil doar în campionatul Italiei, pentru că acolo, la modul lor de a juca, cu o apărare închisă, pe contraatac, se trecea întotdeauna printr-un singur jucător. Că a fost Maradona, că a fost Zico, că a fost Bagio sau alți jucători, aveau un stil de joc. De atunci, o întreagă masă de suporteri, au rămas cu această imagine, a acelui jucător care dă ultima pasă de gol. În campionatul Angliei nu există așa ceva, în campionatul Germaniei, nu există așa ceva. Pentru mine, nu există numărul 10, există jucătorul posesor de valori, care este numărul 10, pentru că el decide continuarea fazei. Un conducător de joc, trebuie să fie cel care are mingea în picior. Nu putem să judecăm un jucător, după numărul de pe tricou, îl judecăm după ceea ce face pe teren.”

Autor, Alexandru Neață

 

 

Loading...

 

 

Comentarii:

 

web

analytics


Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii