București, 05 Octombrie 2017

Conferința de presă a lui Cosmin Contra, cu o zi înaintea meciului cu Kazahstan

Cosmin-Contra-oct-2017

Miercuri la Centrul Național de Pregătire Mogoșoaia, cu o zi înaintea meciului oficial cu Kazahstan, din Grupa E a preliminariilor World Cup, Rusia 2018, selecționerul României, Cosmin Contra, însoțit de fundașul Vlad Chiricheș, au susținut o conferință de presă, înainte de antrenamentul oficial.

Întrebat de ziariști, ce a găsit la Echipa Națională, după plecarea lui Christopf Daum, Cosmin Contra a spus: „Mi-aș dori ca întrebările să fie despre viitor, nu despre trecut, pentru că, începem un nou drum la Echipa Națională. Am venit într-un moment greu la Echipa Nțională, dar întotdeauna, antrenorii depind de rezultate. Din păcate, antrenorul de dinaintea mea, n-a avut rezultate și asta l-a condamnat să nu mai continuie la Echipa Națională. Eu am găsit un grup foarte bun și o atmosferă extraordinar de plăcută. Jucătorii au poftă de antrenamente și prind ideile pe care le-am transmis, foarte bine.”

În continuare, Cosmin Contra a mai adăugat: „Sper ca înainte de aceste două meciuri, să se vadă o mică schimbare, pentru că nu poți schimba foarte multe lucruri în trei zile de antrenament. Va fi o altă atitudine și se va lupta pentru fiecare minge și trebuie să se vadă că acest nou început, va avea un viitor extraordinar.”

Despre discuția pe care a avut-o cu fostul Selecționer, Victor Pițurcă, după numirea pe banca Echipei Naționale, Cosmin Contra a spus: „L-am avut pe dânsul antrenor și pur și simplu m-a felicitat. Fiind un post, care era nou pentru mine, i-am cerut câteva idei, care să mă ghideze un pic în ce trebuie să fac la Echipa Națională. Mi-a spus că mă înham la o muncă foarte grea, dar foarte plăcută, dacă rezultatele vor exista. Cu Daum, n-am avut nicio discuție, doar cu secundul și cu D-l Badea. Pe Victor Pițurcă, l-am avut antrenor și la Naționala de tineret și la Naționala mare și a fost unul care mi-a insuflat această dorință de a juca și de a da totul pentru Echipa României și asta vreau să transmit și eu jucătorilor.”

Întrebat dacă există diferențe între meseria de antrenor de club și cea de Selecționer, Cosmin Contra a declarat: „Sunt mari diferențe și m-am acomodat cât de repede am putut cu această nouă meserie. Este total diferită. Gândiți-vă că ultimii jucători, mi-au venit din străinătate, luni după amiază. Ai doar două zile, în care trebuie să-ți impui ideile tale și nu este ușor. Când ai un ciclu săptămânal sau ai un an întreg să ți se amsimileze ideile, la Echipa Națională, trebuie ca aceste idei să fie cuprinse în două antrenamente. Eu cred că am cei mai buni jucători din România și asimilează foarte ușor ceea ce lucrăm la antrenamente.”

„Trebuie să ne luptăm de la egal la egal cu aceste două echipe. Sunt echipe puternice și atunci avem nevoie de prospețime și sigur vor fi ceva schimbări de jucători în aceste două meciuri. Voi încerca de pe bancă să le transmit jucătorilor acea energie pozitivă și să pot să transmit ideile. Din ce-am văzut la antrenamente, băieții sunt foarte receptivi și cred că vor asimila ideile mele foarte repede”, a mai spus Cosmin Contra în încheiere.

Autor, Alexandru Neață

 

 

Loading...

 

 

Comentarii:

 

web
analytics


Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii