logo logo
Fotbal flash

Clubul Fiorentina a luat atitudine, după incidentul din finala Conference League, cu Cristiano Biraghi

09 iunie 2023

 

Card image

După cum am relatat, în minutul 33 al finalei Conference League, dintre Fiorentina și West Ham, în timp ce se pregătea să execute un corner, căpitamul echipei Fiorentina, Cristiano Biraghi a fost lovit în cap de fanii englezi din tribună, cu un obiect neidentificat, în acel moment se observau cum erau aruncate pahare din plastic, provocând-ui o rană la nivelul capului ce a sângerat abundent. Medicii i-au aplicat 8 cusături și apoi un bandaj, iar Cristiano Biraghi a continuat jocul.

Într-un comunicat postat la o zi după disputarea finalei, pe site-ul clubului Fiorentina, se menționează următoarele: Clubul condamnă cu fermitate ceea ce s-a întâmplat cu căpitanul lor, Cristiano Biraghi, în timpul finalei Ligii de Conferințe dintre Fiorentina și West Ham aseară. Acest comportament inacceptabil a afectat evident performanța fotbalistului și a coechipierilor săi, cărora le-au fost atrasă atenția de la problemele fotbalistice de amenințările la adresa propriei siguranțe.

Biraghi a arătat valorile corectitudinii, integrității și sportivității care ar trebui să fie reperul pentru tot fotbalul și pe care Fiorentina caută să-l idolizeze cu toată puterea lor. Clubul este sigur că UEFA va evalua amănunțit incidentul și va pedepsi în mod corespunzător pe cei responsabili pentru acest act, oferind un răspuns adecvat și dând un exemplu pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, se mai menționează în finalul comunicatului.

Reamintim că West Ham a câștigat trofeul Conference League în finala cu Fiorentina, rezultatul final a fost 2-1. Partida s-a încheiat după 90 minute de jocy, golul victoriei formației londoneze fiind înscris în minutul 90.

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Man City va juca finala Champions League cu Inter, după ce a eliminat Real Madrid în semifinale

 

Card image