București, 16 Noiembrie 2016

Christoph Daum: Am dat semnalul, că ne gândim și la jucători noi

Christoph-Daum-15-Nov-2016

România a pierdut amicalul cu Rusia, scor 1-0,  în ultimul minut de joc, autorul golului fiind Ozdoev, dintr-o poziție clară de ofsaid și nesemnalizată.

Selecționerul Christoph Daum a folosit pentru acest meci, o formulă de echipă schimbată față de meciul cu Polonia și fără presiunea câștigării punctelor, deși au pierdut nemeritat, jocul a fost altul. Rotariu a ratat cea mai mare ocazie de gol în minutul 17, iar în minutul 71, Bogdan Andone a fost tras de mână pe linia careului și se putea acorda penalty.

După meci, selecționerul Christoph Daum, a declarat la televiziunea Dolce Sport, următoarele: "Am folosit câțiva jucători noi. Au fost câteva faze în care am combinat bine. Trebuie să îmbunătățim jocul pe ultimii 30 de metri. Sa muncit foarte bine pe flancuri, în special Dorin Rotariu. Pentru primul meci a jucat chiar impresionant. Am dat semnalul, că ne gândim la jucători noi, vedem pe de altă parte cât de importantă este experiența altor fotbaliști care nu au jucat astăzi."

În continuare Christoph Daum a mai declarat: "Meciul de astăzi nu afost doar unul amical, ci un meci în care puteam să testăm toți fotbaliștii pe care i-am invitat aici. Meritau să fie în lot, să-și arate potențialul pentru Naționala României și din feed-back-ul primit, vom lua hotărâre pe viitor. Gicu Grozavu, îl urmărim de fiecare dată și cred că va fi o alternativă de acum încolo. Trebuie să găsim ceva nou și să construim ceva nou la Națională. Această schimbare necesită timp. Poate vor fi dificultăți, eu voi fi criticat iar tot ce ajută este bine venit. Nu prea văd lucruri constructive ci mai degrabă lucruri personale, lipsite de respect. Cred în fotbalul românesc și în acești jucători."

Întrebat dacă s-a gândit vre-un moment, să renunțe la funcția de selecționer, Christoph Daum a spus: "Nici n-ar trebui să răspund la această întrebare. Cred că totuși trebuie să fim uniți, să trecem peste toată această situație și să arătăm că noi credem într-un viitor mai bun și mai plin de realizări."

Autor, Alexandru Neață