București, 29 Iunie 2017

Chile se califică în finala Cupei Confederațiilor, după victoria la penalty-uri, cu Portugalia

Portugalia-Chile-0-3-Cupa-Confederatiilor

Miercuri, în prima semifinală a Cupei Confederațiilor- Rusia 2017, disputată pe Kazan Arena, în fața a 41000 de spectatori, Chile învinge, după 120 de minute de joc și executarea penalty-urilor de departajare, Portugalia, scor 3-0, după ce portughezii au ratat trei penalty-uri consecutive.

Portarul și totodată căpitanul reprezentativei Chile și component al echipei Manchester City, Claudio Bravo, a apărat trei penalty-uri executate de Ricardo Quaresma, Joao Moutinho și Nani, fiind considerat eroul meciului.

Pentru Chile, au transformat penalty-urile Arturo Vidal, Charles Aranguiz și Alexis Sanchez. Chilienii s-au jucat întrebuințat atât cât era nevoie pentru câștigarea partidei și accederea în finală. Nu a fost echipa care a încercat să depășească Portugalia ca atare, dar una care a controlat ritmul și a căutat momentele potrivite pentru a riposta. Ei au reușit să-și gestioneze energia și, cel mai important, să închidă jocul Portugaliei. În repriza secundă, Chile a avut și două bare consecutive.

Cristiano Ronaldo, neinspirat, doar cu câteva „biciclete” caracteristice, nu a putut să contribuie decisiv la obținerea victoriei pentru echipa sa.

Antrenorul echipei Portugaliei, Fernando Santos, a declarat după înfrângerea cu Chile, următoarele: „Am avut câteva momente în care ne-am fi putut folosi mai bine șansele. În ceea ce privește penalty-urile, cei trei jucători care au ratat astăzi au fost eroi la EURO."

Cealaltă semifinală, dintre Germania și Mexic, se va disputa în această seară, începând cu orele 21:00, la Sochi.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

web
analytics


Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii