București, 30 Mai 2019

Chelsea învinge Arsenal, scor 4-1, în finala Europa-League, de la Baku și câștigă trofeul pentru a doua oară

../Imagini-004-2019/Chelsea-trofeu-Europa-League

Stadionul Olimpic din Baku, a găzduit miercuri finala Europa League, dintre două echipe din Londra, Chelsea și Arsenal, în prezența a 51370 spectatori și încheiată cu scorul de 4-1, în favoarea echipei Chelsea.

După această victorie, Chelsea obține al doilea trofeu Europa League din istorie. Nemulțumirea fanilor londonezi, a fost locul disputării, în capitala Azerbaidjan, la Baku, datorită distanței mari față de Anglia și a legăturilor aeriene.

Pentru Chelsea, au marcat Olivier Giroud, 49; Pedro Rodriguez, 60; Eden Hazard, 65 (pen) și 72, respectiv Alex Iwobi, 69, pentru Arsenal. Francezul Olivier Giroud, a terminat pe prima poziție în topul marcatorilor Europa League, cu 11 reușite. Prin cele două reușite și prin prestația excelentă de pe teren, în care amintim, pasa de gol pentru Pedro, belgianul Eden Hazard a fost declarat omul meciului.

Pentru Eden Hazard, aceatsă finală poate fi și ultimul meci sub culorile lui Chelsea, el urmând să se transfere la Real Madrid, după 7 sezoane petrecute în Premier League. Decizia finală se va lua în zilele următoare, urmând ca cele două cluburi să se înțeleagă.

Antrenorul echipei Chelsea, Maurizio Sarri, a declarat după câștigarea finalei cu Arsenal, conform site-ului oficial al cubului Chesea, următoarele: „Sentimentul meu la sfârșitul primei reprize, a fost una foarte dificilă. A fost cel de-al 64-lea meci al sezonului și a fost cald pe teren, foarte dificil de jucat. Sentimentul meu de la bancă era că încercam să gestionăm rezultatul. La jumătatea timpului le-am cerut jucătorilor mei, să joace cu mai mult curaj, chiar dacă riscam să pierdem meciul. Am vrut ca echipa mea să paseze mingea mai bine, iar jucătorii au reușit foarte bine acest lucru în a doua repriză. Am jucat un fotbal foarte bun, împotriva unui adversar foarte dificil, care este periculos în faza ofensivă și pe contra-atac.”   

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-004-2019/Ianis-Hagi

 

Citește și: FC Viitorul învinge Astra Giurgiu și urcă pe podium, cu o etapă înaintea finalului play-off

Luni, la Ovidiu, în ultima partidă a etapei a 9-a, FC Viitorul a câștigat cu scorul de 3-0, meciul cu Astra Giurgiu și urcă pe poziția a 3-a din clasamentul play-off...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X